TOMEK.CEKALA Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Panowie mam problem z odpaleniem silnika ASP2,5cm. Silnik jak postoi dłuższy czas nie chce zapalić,czasem męczę się z nim kilka godzin nim odpali. Po odpaleniu popracuje kilka minut i następny rozruch jest już bez problemowi pali od palca nawet po kilku godzinach przestoju. Co może być tego przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Jeżeli go nie czyścisz z rycyny to nie dziwne że po długim czasie silnik nie odpala. Przemyj chociaż gaźnik zanim odłożysz silnik na dłuższy czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Dzięki Sławku podziałało,dziś przemyłem gaźnik WD i po zamontowaniu w silniku zaskoczył za pierwszym razem,a na przyszłość czym przemywać ten gaźnik przed odłożeniem na dłuższy czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ja zawsze pierw silnik czyszczę wd-40 lub k007 a następnie zalewam olejem after run jeśli nie zamierzam go używać w przeciągu najbliższych dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ok dzięki panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zwykła nafta w zupełności wystarczy . parę kropel do gaźnika i pare obrotów śmigłem żeby nafta wlazła wszędzie załatwi sprawę. od lat tak robie i silniki po zimowej przerwie palą od palca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 a jeśli nie czyścisz to przed rozruchem wstrzyknij paliwo w gaźnik tym wężykiem ktorym leci paliwo do gaźnika, wtedy przemyjesz iglice i całą reszte. Objaw jest normalny - alkohol paruje a olej zostaje i zakleja dopływy paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi