kylorc Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 To może zacznę od początku. Niedawno kolega marcin172 kupił okazyjnie model bardzo podobny do speed 400 lub extry. Model jest wykonany całkowicie z balsy. Jego dane: Rozpiętość 61cm waga ok. 350gram z wyposażeniem Ja dzisiaj rozpocząłem budowę tego samego modelu. Wykonałem żebra na wzór, z dural aluminium i zrobiłem żeberka z balsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin172 Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Witam. Model lata bardzo fajnie. Chciałbym podkreślić że jestem początkującym modelarzem (wcześniej latałem tylko szkolnym szybowcem oraz na symulatorze) i nie bardzo jeszcze umiem latać i mimo to mi sie fajnie latało. Kolega kylorc może potwierdzić. Jest bardzo czuły na stery. Zaliczył już pożądną kraksę a prawie nic sie nie uszkodziło. Lata dosyć szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin172 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dzisiaj postaram się wstawić zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 To może zanim Marcin172 przedstawi fotki gotowego modelu. Ja przed stawie efekt nie przespanej nocy. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin172 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Piękne wykonanie. Bardzo czysto. Fotki będą wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin172 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Oto obiecane zdjęcia. A to już po kraksie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 No model fajny moze wiecej danych ?? jaka jest dlugosc kadluba ??na jakim akku latasz ??jaki silnik??Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin172 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 długość 66cm aku- fully max 2cele 1050mAh silnik-przeróbka CD-rom :twisted: waga; ok.370g do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Z racji tego że jestem chory, od rana dłubie przy swoich modelach. :twisted: Po po żądnej dawce lekarstw zabrałem się za swojego akrobata. Wykonałem 2 połówki kadłuba, a tu poskładane w całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 No modelik ladny , napisz jaki profil ma skrzydla i ile wynosi cięciwa.Coraz bardziej bierze mnie na podłubanie w balsie jak widze takie cuda :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Cięciwa skrzydła wynosi 16.5 cm. Profil jest z żywca wzięty z planów Speed400 aero (delikatnie skrócony). :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 A czy mogłbyś pisać co z jakiej balsy zostało wykonane (tj grubosc i twardość) byłbym bardzo wdzięczny :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Kratownica wykonana z balsy 5x5. Żebra z balsy 2 mm. Keson na skrzydle z balsy o grubości 1mm. Dźwigary sosna 3x3. Balsa normalna kupiona w www.majster-klepka.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 W weekend trochę podłubałem przy swoim akrobatku. 8) Skleiłem dwie połówki kadłuba... ...no i kratownica kadłuba: Zacząłem też robić keson z drugiej strony skrzydła: No i wszystko razem. :mrgreen: PS. to wszystko co widoczne jest na zdjęciach jest jeszcze przed szlifowaniem i szpachlowaniem :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 A tu przedstawię wam efekty szpachlowania i szlifowania. :mrgreen: Skrzydła zostały praktycznie ukończone (jeszcze lotki). A tu efekt szpachlowania w przybliżeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Niema sensu takich konstrukcji szpachlowac. Kawalek papieru sciernego 600 i wygladzic ladnie a pozniej poprawic 1200 na blysk i gitara Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.