Bizon3D Opublikowano 30 Listopada 2007 Opublikowano 30 Listopada 2007 No to moze i ja cos dodam... Jakis czas temu wystrugalem sobie z depronu model ze smiglem o zmiennym skoku schowanym w okolicach SC......widzialem co wyczynial Nipplem pewien Niemiec Manuel Nubell i przezylem prawdziwy szok.......pozniej czyms podobnym latal Donatas Pauzuolis i super filmik jest u niego na stronce a model zwie sie Arrow V2.......no i ja tez cos podobnego musialem miec.....wyposarzenie standardowe silnik AXI2208/34 EVP smiglo Model Motors do tego silnika , regler 18A, serwa to znakomite TopModel 1118 oraz super E sky :rotfl: .......aku 3s1000mah i do lotu wazyl ponad 300g....to o jakies 150g za duzo ale wyszedl i tak Super latajacy modelik......taki bardziej na dworek.........troszke sie depronami nalatalem i jak narazie jest to moj najciekawiej latajacy depron.....dosyc fajna figura jaka da sie nim zrobic to korek plaski do tylu.....moze wrzuce jakis filmik ale najpierw musze go nakrecic
Bizon3D Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2007 Donatas- Arrow 4D no i jakies linki video do tego typu modelu Manuel- Nippel 4D lata ktos z Was na napedzie wstecznym????
Kamil ukf Opublikowano 23 Grudnia 2007 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ja posiadam taki naped... ale nie stety nie doszlo do lotow... zamontowalem go na probe do depronowej extry i odruchowo wzialem "gaz na minimum" co przy mojej konfiguracji dalo obroty max i skok smigla min, a komstrukcja modelu nie byla do tego przewidziana... a wiec lopata w suficie lozyska porozwalane po calym pokoju.... ale jak spadnie snieg mam zamiar jakos to "ujezdzic"... (mam zapasowe czesci) w tej samej extrze ale tym razem wzmocnionej... no i jak mi sie to spodoba to zdzialam sobie jakis model ze smiglem polozonym wlasnie centralnie....
Bizon3D Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2007 No to niezle niezle...a te modele z napedem w srodku ciezkosci sa bezpieczniejsze od klasycznych bo w jakim polozeniu by model nie byl na glebie tzn .czy dziobem czy na plecach smiglo nie ma opcji zaczepienia o ziemie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.