Skocz do zawartości

NIPPEL 4D

Bizon3D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to moze i ja cos dodam... Jakis czas temu wystrugalem sobie z depronu model ze smiglem o zmiennym skoku schowanym w okolicach SC......widzialem co wyczynial Nipplem pewien Niemiec Manuel Nubell i przezylem prawdziwy szok.......pozniej czyms podobnym latal Donatas Pauzuolis i super filmik jest u niego na stronce a model zwie sie Arrow V2.......no i ja tez cos podobnego musialem miec.....wyposarzenie standardowe silnik AXI2208/34 EVP smiglo Model Motors do tego silnika , regler 18A, serwa to znakomite TopModel 1118 oraz super E sky :rotfl: .......aku 3s1000mah i do lotu wazyl ponad 300g....to o jakies 150g za duzo ale wyszedl i tak Super latajacy modelik......taki bardziej na dworek.........troszke sie depronami nalatalem i jak narazie jest to moj najciekawiej latajacy depron.....dosyc fajna figura jaka da sie nim zrobic to korek plaski do tylu.....moze wrzuce jakis filmik ale najpierw musze go nakrecic

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja posiadam taki naped... ale nie stety nie doszlo do lotow... zamontowalem go na probe do depronowej extry i odruchowo wzialem "gaz na minimum" co przy mojej konfiguracji dalo obroty max i skok smigla min, a komstrukcja modelu nie byla do tego przewidziana... a wiec lopata w suficie lozyska porozwalane po calym pokoju.... ale jak spadnie snieg mam zamiar jakos to "ujezdzic"... (mam zapasowe czesci) w tej samej extrze ale tym razem wzmocnionej... no i jak mi sie to spodoba to zdzialam sobie jakis model ze smiglem polozonym wlasnie centralnie....

Opublikowano

No to niezle niezle...a te modele z napedem w srodku ciezkosci sa bezpieczniejsze od klasycznych bo w jakim polozeniu by model nie byl na glebie tzn .czy dziobem czy na plecach smiglo nie ma opcji zaczepienia o ziemie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.