awiator98 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witam, Chciałbym się dowiedzieć jak wykonać zawór zwrotny do pompy próżniowej ? Pozdrawiam ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Wykorzystaj zaworek rowerowy i trochę inwencji twórczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator98 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zaworek rowerowy? W jaki sposób? Póbowałem użyć wentyla rowerowego i nie przepuszcza powietrza ani w jedną ani w drugą stronę dopiero po naduszeniu tego nypla wewnątrz Użyłem wentyla typu samochodowego , czy wymaga on jakiejś przeróbki? Z góry dziekuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Wystarczy umieścić go odwrotnie i już działa na ssaniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator98 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Normalnie podłączony działa tj. od strony pompki i agregat dmucha lecz po podłączeniu do vaku nie działa podłączałem w obie strony od strony pompki jak i strony dętki. Wydaje mi się ,ze tu może chodzić o rodzaj wentyla. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 W przypadku wentyla rowerowego - działa na dmuchanie powietrza. W przypadku wentyla samochodowego problem rozwiązuje końcówka zakładana na wentyl . http://www.rc-trzebnica.cba.pl/index.php?site=warsztat Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush80 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zaworek zwrotny kupisz w motoryzacyjnym taki do paliwa ok.10zl, sa tez troche wieksze w hydraulicznym. Nie powinienes miez z tym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 kurcze, zaworek za 5zł kupisz w kazdym akwarystycznym do napowietrzacza albo do podawania co2 EDIT nawet taniej http://www.plantagarden.pl/296-zaworek-zwrotny-co2-ochrona-przed-zalaniem.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi