pawegom Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Buduję, może to za poważne określenie, ale składam z depronu tzn z paneli podłogowych 6 i 3 mm model F-22. Nie typowy sylwetkowiec ale makietowy. Długość 1m i rozpiętość 71cm. Praktycznie robię go na bazie dwóch planów. Planów Steve Shumate i typowego sylwetkowca. Mam teraz mały problem gdzie umieścić napęd? Czy jak w planach Steva czyli z tyłu za statecznikami na listwie ze sklejki i w opcji zmiany wektora ciągu, czy jak w sylwetkowcu za dźwigarem ale wycinając w kadłubie miejsce na śmigło i to najwyżej 7x4 lub 5,5. Model pewnie bedzie ważył ponad 1kg. przewiduję ok 1.2kg. Posiadam pakiety Turnigy 1800 i 2200, regulator 36A no i jaki dobrać silnik przy takim małym śmigle aby to w miarę sprawnie latało? Problemu nie byłoby istalując silnik całkiem z tyłu. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawegom Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Mam na imię Paweł. Modelarstwem RC zajmuję się od roku. wczesniej były modele kartonowe i plastikowe. Z lotnictwem związany jestem od dziecka. Obecnie od kilkunastu lat mam do czynienia z tym prawdziwym lotnictwem, a obecnie i z tym mniejszym. Ale najważniejsze że jest dobra zabawa. Pozdrawiam Wszystkich z lotniczym pozdrowieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi