Ryan Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam Mam problem z w/w silnikiem. Latałem, lądowałem w śniegu, zamoczyłem przód modelu ( silnik, regulator). Następnie otrzepałem model ze śniegu, chciałem wystartować, serwa działają a silnik nie kręci się. Dokładnie mówiąc, skacze o pół obrotu w lewo i ćwierć obrotu w prawo. Czy jest to wina zamoczonego regulatora, czy padł silnik? Serwa działają więc tak jakby coś z silnikiem? Dodam, że wcześniej silnik burczał dość głośno, ale tylko w ok 50% lotów. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jest to wina zamoczonego regulatora,po wysuszeniu silnik będzie działał poprawnie,miałem tak kilka razy,wysuszyłem regulator i wszystko hulało jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 sprawdz połączenia silnik-regiel, luty mogą nie być dobrze wykonane ,z opisu wynika ze regiel nie łapie 1 fazy może suszenie pomoże, albo jeden z kabelków silnika sie oderwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryan Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Suszenie pomogło, dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi