Ryan Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam Mam problem z w/w silnikiem. Latałem, lądowałem w śniegu, zamoczyłem przód modelu ( silnik, regulator). Następnie otrzepałem model ze śniegu, chciałem wystartować, serwa działają a silnik nie kręci się. Dokładnie mówiąc, skacze o pół obrotu w lewo i ćwierć obrotu w prawo. Czy jest to wina zamoczonego regulatora, czy padł silnik? Serwa działają więc tak jakby coś z silnikiem? Dodam, że wcześniej silnik burczał dość głośno, ale tylko w ok 50% lotów. pozdrawiam
TOMEK.CEKALA Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jest to wina zamoczonego regulatora,po wysuszeniu silnik będzie działał poprawnie,miałem tak kilka razy,wysuszyłem regulator i wszystko hulało jak trzeba.
pyton Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 sprawdz połączenia silnik-regiel, luty mogą nie być dobrze wykonane ,z opisu wynika ze regiel nie łapie 1 fazy może suszenie pomoże, albo jeden z kabelków silnika sie oderwał.
Ryan Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2013 Suszenie pomogło, dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi