ciesiel99 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 witam! Mam pytanie. ilo kilogramowy model uciągnie ten silnik? http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p5618,rcgf-111-boxer-zhejiang-rcgf-model-engine-co ================== Pozdrawiam Patryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Słuchaj zależy to od bardzo wielu różnych czynników. Nie da się od razu po silniku określić jaki model on pociągnie, bardzo duże znaczenie ma aerodynamika płatowca a co za tym idzie współczynnik oporu powietrza. Da się jednak stwierdzić z jakim smigłem i przy jakich obrotach jaki ma ciąg statyczny (mierzony gdy silnik pracuje na postoju na ziemi). A ciąg statyczny tego rcgf to odpowiednio: na 100 metrach: 56.2lbs okolo 25,5kg na 1800 metrach: 49.1lbs okolo 22.3kg Więcej nie jestem w stanie Ci pomóc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciesiel99 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Na silnikach się nie znam. Ale ogólnie chodziło mi o to, że jak czasami jest jakiś silnik elektryczny to podają np. jaki ciężki samolot akrobacyjny lub szybowca może uciągnąć. I w spalinowych nie spotkałem się jeszcze z czymś takim i dlatego zapytałem. ========== Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi