Wieczu Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Czesc, Czy wie ktos jaki zasieg ma nowy odbiornik Corona 4ch z Synteza? Z gory dzieki za informacje. Zalezy mi na czasie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Cytuję za opisem: This small size does not impact on reception quality or performance as this unit has the longest range available from any Corona receiver plus a sensitivity greater than 2uV. Tests have shown the range to be more than 1 mile! Czyli ponad 1700-1800 m A naprawdę zależy od kilku innych czynników, ale ten temat był już wieleeeeeee razy przerabiany pozdrawiam świątecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiq Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 W specyfikacji na stronie producenta pisze że powyżej 1 mili tj. 1600 metrów. Troszkę mniej miała wersja tego odbiornika ale bez syntezy. www.corona-rc.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Bardzo dziekuje, czytalem opis na stronie producenta ale mi to jakos umknelo Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Możecie podzielić się jakimiś opiniami o tym odbiorniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Odbiornik jest super, okolo miesiaca juz go mam. 50metrow zasiegu ze zlozona antena !!!. Latalem juz nim rakietoszybowcami wiec okolo 300m zasiegu ma napewno. Musimy uwierzyc producentowi w 1600m. Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Jaki zakres kanałów obsługuje ten odbiornik? Jakoś nie mogę tego znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 U mnie 67 i 72 dzialaja. Wiec mysle ze podstawowe kanaly z 35mHz od 60 do 80 dzialaja. 70zl to niewiele wiec warto ryzykowac i kupowac. Zaryzykowalem i jestem zadowolony. Zastanawiam sie nad kupnem jeszcze dwoch Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam wczoraj sprawdzilem dla TQE kanal 60, 63, 66, 80 te dzialaja bez problemu Wszystkich kanalow nie sprawdzalem problematycznie jest zmienianie kanalu w syntezie nadajnika a mam w tej chwili tylko lewa reke sprawna. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Jaki zakres kanałów obsługuje ten odbiornik? Ja wiem, że mając syntezę w nadajniku i odbiorniku, zawsze się jakiś wolny kanał znajdzie Bardziej chodziło mi o to, że nie mogę znaleźć pełnej specyfikacji tego sprzętu. Czy na przykład obsługuje też pasmo B? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zdaje mi sie ze tylko zwykle pasmo od 60-80ch Nie mam mozliwosci sprawdzenia tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Proponuje zrobic test tylko potrzeba kogos z krakowa z nadajnikiem pracujacym w pasmie B to bedziemy wiedziec na pewno na stronie corony nic nie pisza o B. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Witam, Odbiornik działa również na paśmie B. Sprawdziłem to przed chwilą na kilku kanałach z tego pasma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Wielkie dzięki za informacje PS. Mam nadzieje ze kiedys sie spotkamy na wspolnym lataniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=46&products_id=262 kupiłem ten odbiornik i nie pasują do niego moje kwarce. Jakieś mniejsze wejście w nim jest. Co za kwarce tam idą :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Może taki wejdzie: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1200, są kwarce standardowe i te mniejsze-szkoda że nie podali tego w ofercie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Ten odbiornik pracuje na mikrokwarcach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Do odbiornika idzie micro kwarc a do aparatury standart. Czyli trzeba dokupić kwarc odbiorczy pod kanał kwarcu nadawczego?? bo niezabardzo rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzon Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Musisz dokupić MICRO kwarc do micro-odbiornika odpowiedni dla swojego kanału (kwarca) w nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Do odbiornika idzie micro kwarc a do aparatury standart. Czyli trzeba dokupić kwarc odbiorczy pod kanał kwarcu nadawczego?? bo niezabardzo rozumiem. EEEEEEE.......JAk to nierozumiesz jak rozumiesz :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.