Skocz do zawartości

spitfire :O:O:O

baczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wczoraj tak jakoś niewiem z kąd zachciało mi się dokończyć spitfire-a którego zacząłem już kilka tygodni temu i zostawiłem.

Wczoraj o 18 zacząłem budewe kadłuba i odkryłem zdolności mojego taty a mianowicie żeźbienie nożem w styropianie :).

Fotki wkleje później jak się kimne (prześpie) bo robote skończyłem o 0.15

Opublikowano

ps chciałem zrobić jakieś wloty na skrzydłach albo coś takiego ale niewiem jak to ma wyglądać rabbit ma takie coś jak mógł by mi to ktoś narysować albo coś takiego ta na e-mail rav321w@wp.pl

Opublikowano

rozpiętość 102cm

długość 72cm

serwa 3 towet pro 90

silnik brak ale za niedługo kupie :D

aparatura flash 5x

pakiet li-pol albo lekkie akumulatorki

coś jeszcze ????? :lol2: :lol2: :lol2:

i fotki

wlotyrq3.jpg

profilgn8.jpg

spdpw1.jpg

nwoa6.jpg

11291434tl0.jpg

naukufv8.jpg

zgrylw4.jpg

bokiemzgrydt3.jpg

Opublikowano
rozpiętość 102mm

długość 72mm

to ja sie zastanawiam kto haftował Ci ten dywan...

popraw to na centymetry

Opublikowano

właśnie zakończyłem szlifowanie połączeń między skrzydłem a kadłubem a dokładniej to o to chodzi

z jednej strony

baku071209095144cm5.jpg

z drógiej strony

baku071209095308wt0.jpg

a tak wygląda teraz całość

baku071209095242fv9.jpg

depron:

-skrzdła

-statecznik poziomy

-żeberka w skrzydłach

styropian:

-kadłub

-statecznik pionowy

-to pomiędzy skrzydłem a kadłubem

Opublikowano

teraz myśle nad malowaniem podam kilka przykladów i powiedzcie który wam się podoba

http://www.richard-seaman.com/Aircraft/AirShows/WanakaWarbirds/Spitfires/MarkXvi/SpitfireXviBankingRightTopView.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Supermarine_Spitfire_Mk_XVI_NR.jpg

jeśli ktoś ma jakieś propozycje co do malowania to prosze wstawić na forum lub wysłać na e-mail z góry dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.