SRB Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam wszystkich. Mam na imię Mariusz. Jestem absolwentem informatyki z Politechniki Śląskiej w Gliwicach. Interesuję się programowaniem, elektroniką cyfrową i modelarstwem. To ostatnie zainteresowanie niestety odeszło w cień parę lat temu. Modele plastikowe nie dają już takiej frajdy jak kiedyś. Ostatnio dotarło do mnie, że marzenie z dzieciństwa stało się osiągalne. Chodzi mi o latające modele RC. Aktualnie nowy rozdział przygody z modelarstwem chcę rozpocząć od dość prostego modelu z depronu. Prawdopodobnie wybór padnie na Corsair 140cm którego również składa kolega Bartek. Powód jest dość prosty - dobre darmowe plany. Właściwie to pierwszy sensowny projekt który udało mi się znaleźć. Nadal jednak będę szukał podobnej jakości planów np. Messerschmitta BF 109 lub ciekawego dwupłatowca z I Wojny Światowej. Oczywiście będzie to model treningowy, więc może nie dożyć ostatecznego wykończenia. Zobaczymy. Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi