chrisk8 Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Witam.Mam pewien problem otóż do tej pory uzywalem wosku honey wax. Ostatnio kupilem wosk w plynie i tu jest problem poniewaz podczas polerowania odrywaja sie jego kawalki i wogole nie poleruje sie. Ma ktos moze doswiadczenia z tym woskiem. Tu macie link do tego wosku http://e-kompozyty.pl/wosk-rozdzielajacy-plynny-b%EF%BF%BDzfa-1-litr-p-77.html z gory dziekuje za pomoc bo moze ja nie bardzo potrafie posluzyc sie takim rodzajem wosku
RenoFlo Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 a może należy usunąć stary wosk (jego resztki) z formy?
chrisk8 Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Opublikowano 17 Lutego 2013 Wosk jest kladziony pierwszy raz na kopyto. Edit Pomysl o usunieciu resztek wosku nakierowal mnie na to ze polerowalem kopyto pasta polerska z woskiem i po umyciu wosk sie trzyma. Juz robie forme statecznika Dziekuje za pomoc
Marek C Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Położenie jednej warstwy wosku na świeże kopyto lub forme nie załatwia sprawy , należy położyć parę warstw. Producenci wosków reklamują że można zrobić dziesiąt wyrobów z jednego woskowania. Osobiście stosuję oddzielacz PVA z woskiem pod PVA .
Rekomendowane odpowiedzi