chrisk8 Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Witam.Mam pewien problem otóż do tej pory uzywalem wosku honey wax. Ostatnio kupilem wosk w plynie i tu jest problem poniewaz podczas polerowania odrywaja sie jego kawalki i wogole nie poleruje sie. Ma ktos moze doswiadczenia z tym woskiem. Tu macie link do tego wosku http://e-kompozyty.pl/wosk-rozdzielajacy-plynny-b%EF%BF%BDzfa-1-litr-p-77.html z gory dziekuje za pomoc bo moze ja nie bardzo potrafie posluzyc sie takim rodzajem wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 a może należy usunąć stary wosk (jego resztki) z formy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Wosk jest kladziony pierwszy raz na kopyto. Edit Pomysl o usunieciu resztek wosku nakierowal mnie na to ze polerowalem kopyto pasta polerska z woskiem i po umyciu wosk sie trzyma. Juz robie forme statecznika Dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek C Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Położenie jednej warstwy wosku na świeże kopyto lub forme nie załatwia sprawy , należy położyć parę warstw. Producenci wosków reklamują że można zrobić dziesiąt wyrobów z jednego woskowania. Osobiście stosuję oddzielacz PVA z woskiem pod PVA . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi