CezaryF Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam Właśnie zatarło mi sie łożysko w MVVS 3,5 - to duże - tylne. Jeszcze go nie wymontowałem. Może ktoś ma takie wymontowane i poda mi jego wymiary ewentualnie jakiś symbol zamiennika bo oryginalnego akurat nie znalazłem w internetowych sklepach modelarskich. CezaryF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Rozkręć silnik i spisz numery z łożyska i kup w sklepie będzie tanio i dobrze wymiary symbole są na boku łożyska sam ostatnio wymieniałem łożyska i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezaryF Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 No Sebo - przecież mvvs nie oznacza swoich łożysk. Pewnie chcą utajnić żeby ludzie kupowali na zamianę tylko oryginalne. Albo może te łożyska to takie badziewie że żaden wytwórca się do nich nie przyznał. Ale łożysko wyjąłem - znaną metodą - na piekarnik. Zmierzyłem. Niby typowe 12x24x6 ale nawet zwykła suwmiarka pokazała pewne odchyłki o 0,1-02 i teraz nie wiem czy zamiennik będzie pasował. Pozdrawiam CezaryF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.