Ryszard58 Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Idąc dalej po linii samolotów lubiących wodę ,skleciłem tym razem Słynną poniekąd łódź latającą spod znaku "gwieździstego sztandaru" a mianowicie Cataline PBY-5 Model w nietypowej dla mnie osobiście skali 1:72 ,jak wiecie lubię większe gabaryty(ale tylko w modelach :? ) A ten sie napatoczył przypadkiem .
eptita Opublikowano 5 Marca 2013 Opublikowano 5 Marca 2013 Ryszardzie dzięki twoim modelom znowu poznałem troszkę więcej z historii lotnictwa, jak w Swordfishu zadziwiły mnie pływaki, tak tutaj podwozie kołowe Rozumiem, że jest to tymczasowe podwozie, monotwane do transportu po pasie lotniska, bądź hangarowania ?.
Ryszard58 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Opublikowano 8 Marca 2013 Zgadza sie .Akurat ta wersja posiadała podwozie do transportu ,stąd była to rasowa łódź latająca Jest ona w malowaniu z przed 1940 roku ,bazowała na Pearl Harbor Późniejsze Cataliny to już amfibie latające .majace podwozie chowane przez co mogły stratować z lotnisk ,wody .
Rekomendowane odpowiedzi