Ryszard58 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Idąc dalej po linii samolotów lubiących wodę ,skleciłem tym razem Słynną poniekąd łódź latającą spod znaku "gwieździstego sztandaru" a mianowicie Cataline PBY-5 Model w nietypowej dla mnie osobiście skali 1:72 ,jak wiecie lubię większe gabaryty(ale tylko w modelach :? ) A ten sie napatoczył przypadkiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Ryszardzie dzięki twoim modelom znowu poznałem troszkę więcej z historii lotnictwa, jak w Swordfishu zadziwiły mnie pływaki, tak tutaj podwozie kołowe Rozumiem, że jest to tymczasowe podwozie, monotwane do transportu po pasie lotniska, bądź hangarowania ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Zgadza sie .Akurat ta wersja posiadała podwozie do transportu ,stąd była to rasowa łódź latająca Jest ona w malowaniu z przed 1940 roku ,bazowała na Pearl Harbor Późniejsze Cataliny to już amfibie latające .majace podwozie chowane przez co mogły stratować z lotnisk ,wody . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi