Krzycho61 Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Znalazłem to na allegro http://allegro.pl/rekaw-turnigy-ochrona-przed-opadami-zimnem-nadajnik-i3053015934.html Kupiliśmy z kolegą dwie sztuki. Przyszły jeszcze przed sobotą więc była okazja spróbować jak to się ma do rzeczywistości. Sobota jaka była każdy wie. Wiało, +2 stopnie. Okazało się, że pokrowce mają swoje zalety. Mieści się Turnigy ale zmieściła się również bezboleśnie Spectrum i to z całym pulpitem !!! Co prawda przy okazji pulpitu nie dopinał się do końca pokrowiec - 2 cm na wyprowadzenie smyczy od zaiesia pulpitu ale jest klapka na rzep, która dopięła całość. Zdecydowana poprawa termiczna. Bez pokrowca - wylatany pakiet i ręce w kieszeniach lub na gorących kubkach kawy. Z ocieplaczem - zadnej kawy, żadnych kieszeni 5 pakietów wylatanych. W czasie mrozów ogrzewach chemiczny i jest bajecznie. Istnieje jednak spory problem dla puszczających z ręki. Od razu mówię, żeby puszczać model tą ręką, która operuje gazem a potem dopiero szukać otworu wejściowego. Miejsca w środku jest tyle że mozna gaz dodać drugą ręką a w momencie puszczenia sterować lotkami i SW. W innym przypadku (naszym) zanim ręka znalazla wejście, model był na ziemi. Przyznam się, że byłem sceptyczny do takich udogodnień bo lata sie głównie gdy ciepło i miło ale...czasem zaskakuje nas deszcz lub śnieg a na pole kilka kilometrów i szkoda wracać. Teraz aparatura chroniona i żadne zwarcia nam nie straszne. link do naszych testów. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Można też dużo taniej nabyć taką kapotę przeciwdeszczową na wózek dziecięcy z otworem przez który spokojnie zmieści się głowa. Przetestowałem takie rozwiązanie i jestem zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho61 Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Daan, na upartego można i workiem foliowym na smieci jakie rozdają administracje za darmo omotać i siebie i apkę. Opisałem tu swoje wrażenia a nie cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi