robas69 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Prawdopodobnie będę zmuszony w mojej Miss Morava (arf) przenieść serwo steru pionowego z ogona do kabiny żeby móc wyważyć model. Czy macie jakiś sprawdzony sposób żeby wyznaczyć miejsce wyjścia linek z kadłuba - przez poszycie w kierunku dźwigni steru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Pionowy mamy statecznik a ster jest kierunku Takie rozwiązania są ładnie widoczne w modelach akrobacyjnych tu zaprezentoowano kilka rozwiązań http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1436240&page=6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Patrz, taki młody a jak się wymądrza . Oczywiście masz rację. Aż mi wstyd . Wracając do meritum - w podanym wątku nie ma odpowiedzi na moje pytanie dotyczące POKRYTEGO JUŻ modelu. Muszę przenieść rzut modelu z góry na papier /karton/ i na nim wrysować obie dźwignie i połączyć osie obrotu. Ta linia wskaże punkt przecięcia z bokiem (pokryciem) kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi