koma22 Opublikowano 9 Lipca 2013 Opublikowano 9 Lipca 2013 Ja jestem zdecydowany zostać pierwszym klientem-testerem tego projektu . Sensowny, przemyślany, podoba mi się podejscie projektanta do tematu.Będę bacznie obserwował i trzymam kciuki!!
Lord Rzeźnik Opublikowano 9 Lipca 2013 Opublikowano 9 Lipca 2013 Gdy zastosujemy wspak zasadę , że "jeśli coś dobrze lata, to z reguły musi pięknie wyglądać" to model będzie się prowadził po niebie, jak marzenie.
Maciek82 Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Opublikowano 26 Lipca 2013 Prace nad projektem trwają. Kadłub frezowany w płycie MDF. Płaty, ze względu na wymagane idealne odwzorowanie profilu jak i sztywność, będą frezowane w blokach Prolab 65 cdn...
Maciek82 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Surowe kopyta przedniej części kadłuba wyjęte prosto z pod maszyny :-) Przygotowane elementy do produkcji form
rapier Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zdradzisz co się działo pomiędzy zdjęciem mdf-u z frezarki a tym pięknym lustrzanym pozytywem? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Maciek82 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2013 w skrócie : cienkie warstwy nakładane natryskowo; -caponowanie-szlifowanie -caponowanie-szlifowanie -podkład epoxydowy-szlifowanie na mokro -podkład akrylowy - szlifowanie na mokro -lakier poliuretanowy- szlifowanie na mokro -pasta polerska 300 (po gradacji 1200)- polerowanie maszynowo -pasta polerska 500 (po gradacji 2000)- polerowanie ręczne zadowolenie z efektu murowane :-)
specyfick Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Dopiero zajrzałem w ten temat. Założenia oceniam bardzo wysoko. Jest to jeden z niewielu jak nie jedyny model laminatowy o dobrej rozpiętości >2,5 m, który wejdzie do normalnego bagażu do samolotu. A to że często latam samolotem i brakuje mi dobrego modelu do latania ze mną, to z chęcią stanę się posiadaczem tego modelu. Czekam na rezultaty i liczę na pierwsze egzemplarze do testów i oblotów na klif w dobrej cenie. Trzymam kciuki bo uważam że powinniśmy w PL budować więcej takich modeli.
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Maciek miejsce łączenia kadłuba za skrzydłami ma bardzo małą szansę powodzenia to miejsce występowania największych przeciążeń przy lądowaniu i zazwyczaj tam pęka kadłub do tego trzeba fanatycznie uciekać z masy za środkiem ciężkości bo okaże się że w nosku będzie trzeba zapakować kilo ołowiu ...
Christopher Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 Witam Bardzo ciekawy temat, na jakim etapie obecnie postępują prace ? Może już jest gotowy model i oblatany ? pozdrawiam Krzysztof
Maciek82 Opublikowano 7 Października 2013 Autor Opublikowano 7 Października 2013 Ciesze sie że jest zainteresowanie modelem i to nie tylko z Polski. Oczywiscie podczas projektowania wzięte pod uwage zostało także blisko 15 letnie doswiadczenie w lataniu modelami RC jak i nierozłącznym z ta pasja elementem twardych lądowań. Żaden sprzęt nie jest wieczny ale w tym przypadku wspomniane miejsce będzie odpowiednio wytrzymałe. W projekcie (na forum) nie jest dokładnie przedstawiony sposób przekazywania siły i na jaka powierzchnie będą oddziaływać oraz w jaki spośób i jakie materiały w newralgicznych punktach zostaną uzyte. Prace maszynowe zostały ukonczone dosc dawno,Częśc form zostało wylaminowanych a od kilku tygodni sporo czasu musiałem poświęcić w pozostałych kierunkach firmy, stąd więc opóźnienia.Postaram się od przyszłego tygodnia ruszyć z tematem , tak więc piszę i do Tych od których otrzymałem maile - proszę o jeszczę troszkę cierpliwości.
Christopher Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 Maciej jak możesz to napisz kontakt do siebie na mój email office@e-mobilne.pl pozdrawiam Krzysztof
koma22 Opublikowano 14 Listopada 2013 Opublikowano 14 Listopada 2013 Obserwuję niepokojący zastój w temacie,a jestem nim baaardzo zainteresowany.
Maciek82 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam. Zawieszenie działań jeszcze trwa. Tak to jest jak sie startuje z dwoma firmami jednoczesnie o zupełnie innych profilach. Naszczęście jak cos zaczynam to i doprowadzam założenia do celu i nie wyobrazam sobie inaczej :-) .Ok. powiem szczerze - ponad pół roku temu rozpocząłem prace nad dwoma różnymi produktami i przedstawiłem na odpowiednich forach tematycznych swoje pomysły. Ten drugi projekt został własnie ukonczony i trwaja testy oraz przygotowanie do małej produkcji seryjnej (elektromechaniczne tarcze strzeleckie HFT)- bedzie to pierwsze takie urządzenie produkowane seryjnie.Po drodze jak to z prototypami bywa ,była masa komplikacji a nie wiele doswiadczenia w przeciwienstwie do budowy modeli , mimo to spełniłem założenia i urządzenie niedługo wchodzi na rynek).
Maciek82 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2013 Aby nie rzucać słów na wiatr :-) przesyłam linka do mojego tematu który tak wiele pochłonął czasu i spowolnił proces budowy foldinga... Temat hobby odmienny ale równie ciekawy więc pozwolę sobie na mały "off top", napewno nie jeden z Was również strzela http://bron.iweb.pl/...der=asc&start=0 ...byle do wiosny :-)
Rekomendowane odpowiedzi