koma22 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Ja jestem zdecydowany zostać pierwszym klientem-testerem tego projektu . Sensowny, przemyślany, podoba mi się podejscie projektanta do tematu.Będę bacznie obserwował i trzymam kciuki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Gdy zastosujemy wspak zasadę , że "jeśli coś dobrze lata, to z reguły musi pięknie wyglądać" to model będzie się prowadził po niebie, jak marzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek82 Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Prace nad projektem trwają. Kadłub frezowany w płycie MDF. Płaty, ze względu na wymagane idealne odwzorowanie profilu jak i sztywność, będą frezowane w blokach Prolab 65 cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek82 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Surowe kopyta przedniej części kadłuba wyjęte prosto z pod maszyny :-) Przygotowane elementy do produkcji form Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zdradzisz co się działo pomiędzy zdjęciem mdf-u z frezarki a tym pięknym lustrzanym pozytywem? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek82 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 w skrócie : cienkie warstwy nakładane natryskowo; -caponowanie-szlifowanie -caponowanie-szlifowanie -podkład epoxydowy-szlifowanie na mokro -podkład akrylowy - szlifowanie na mokro -lakier poliuretanowy- szlifowanie na mokro -pasta polerska 300 (po gradacji 1200)- polerowanie maszynowo -pasta polerska 500 (po gradacji 2000)- polerowanie ręczne zadowolenie z efektu murowane :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Dopiero zajrzałem w ten temat. Założenia oceniam bardzo wysoko. Jest to jeden z niewielu jak nie jedyny model laminatowy o dobrej rozpiętości >2,5 m, który wejdzie do normalnego bagażu do samolotu. A to że często latam samolotem i brakuje mi dobrego modelu do latania ze mną, to z chęcią stanę się posiadaczem tego modelu. Czekam na rezultaty i liczę na pierwsze egzemplarze do testów i oblotów na klif w dobrej cenie. Trzymam kciuki bo uważam że powinniśmy w PL budować więcej takich modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Maciek miejsce łączenia kadłuba za skrzydłami ma bardzo małą szansę powodzenia to miejsce występowania największych przeciążeń przy lądowaniu i zazwyczaj tam pęka kadłub do tego trzeba fanatycznie uciekać z masy za środkiem ciężkości bo okaże się że w nosku będzie trzeba zapakować kilo ołowiu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christopher Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Witam Bardzo ciekawy temat, na jakim etapie obecnie postępują prace ? Może już jest gotowy model i oblatany ? pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek82 Opublikowano 7 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Ciesze sie że jest zainteresowanie modelem i to nie tylko z Polski. Oczywiscie podczas projektowania wzięte pod uwage zostało także blisko 15 letnie doswiadczenie w lataniu modelami RC jak i nierozłącznym z ta pasja elementem twardych lądowań. Żaden sprzęt nie jest wieczny ale w tym przypadku wspomniane miejsce będzie odpowiednio wytrzymałe. W projekcie (na forum) nie jest dokładnie przedstawiony sposób przekazywania siły i na jaka powierzchnie będą oddziaływać oraz w jaki spośób i jakie materiały w newralgicznych punktach zostaną uzyte. Prace maszynowe zostały ukonczone dosc dawno,Częśc form zostało wylaminowanych a od kilku tygodni sporo czasu musiałem poświęcić w pozostałych kierunkach firmy, stąd więc opóźnienia.Postaram się od przyszłego tygodnia ruszyć z tematem , tak więc piszę i do Tych od których otrzymałem maile - proszę o jeszczę troszkę cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christopher Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Maciej jak możesz to napisz kontakt do siebie na mój email office@e-mobilne.pl pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Obserwuję niepokojący zastój w temacie,a jestem nim baaardzo zainteresowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek82 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam. Zawieszenie działań jeszcze trwa. Tak to jest jak sie startuje z dwoma firmami jednoczesnie o zupełnie innych profilach. Naszczęście jak cos zaczynam to i doprowadzam założenia do celu i nie wyobrazam sobie inaczej :-) .Ok. powiem szczerze - ponad pół roku temu rozpocząłem prace nad dwoma różnymi produktami i przedstawiłem na odpowiednich forach tematycznych swoje pomysły. Ten drugi projekt został własnie ukonczony i trwaja testy oraz przygotowanie do małej produkcji seryjnej (elektromechaniczne tarcze strzeleckie HFT)- bedzie to pierwsze takie urządzenie produkowane seryjnie.Po drodze jak to z prototypami bywa ,była masa komplikacji a nie wiele doswiadczenia w przeciwienstwie do budowy modeli , mimo to spełniłem założenia i urządzenie niedługo wchodzi na rynek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Jestem uspokojony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek82 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Aby nie rzucać słów na wiatr :-) przesyłam linka do mojego tematu który tak wiele pochłonął czasu i spowolnił proces budowy foldinga... Temat hobby odmienny ale równie ciekawy więc pozwolę sobie na mały "off top", napewno nie jeden z Was również strzela http://bron.iweb.pl/...der=asc&start=0 ...byle do wiosny :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 No i projekt poległ .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi