Gość Anonymous Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witam! Urwał mi sie jeden gold przy silniku. Jeśli go przylutuję na nowo, przewód z tym goldem będzie około 0,5 cm krótszy od pozostałych. Czy to grozi jakimś niebezpieczeństwem? Słyszałem że nie wolno skracać przewodów od silnika i dlatego pytam. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 ja miałem juz pourywane goldy(niestety) i nawet po skróceniu nic sie nie dzieje, przy czym tylko dwa kable są krótsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Skrócenie kabla o 5 mm nie spowoduje żadnych problemów ponieważ różnice w napięciu są minimalne spokojnie możesz skrócić go. Nawet niezaóważysz różnicy w jego pracy. też skracałem przewód i wszystko jest ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Eryku sprawdz czy przy łączeniu uzwojenia silnika z kablami nie ma zimnego lutu albo przełamanego drutu nawojowego w tanich silnikach jak np: tp dzwonek są one tylko zwinięte w tym morze tkwić twój problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Szymon mam pytanie czy to ty usunąłeś posty w których razem z kolegą odpowiadaliśmy Ci na temat skrócenia kabli ? Czy może znikły w jakiś inny sposób ! EDIT: Jeden z moderatorów usunął moje posty które opisywały (poparte wyliczeniami) iż skrócenie przewodów w reglu o milimetry czy nawet centymetry nie wpływa negatywnie na jego prace oraz nie powoduje grzania się przewodów. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Przecież nie mam mocy sprawczej żeby takie cuda wyprawiać Bynajmniej nie na tym forum W takim razie bez obaw skaracam kabelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.