Tommy54 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witam. Mam nadajnik Spektrum DX6i ale w starszej wersji - tylko modulacja DSM2. Przeczytawszy opis odbiornika AR6115e : Mikro odbiornik do montażu w niewielkich modelach klasy Park/Slow Flyer , helikopterach klasy 450. Pracuje w doskonałym, praktycznie wolnym od zakłóceń rewolucyjnym systemie DSMX Spektrum. Kompatybilny z nadajnikami pracującymi w DSM2 takimi jak: DX7, DX6i, DX5e,wymiennymi systemami modułowymi Spektrum oraz nadajnikami produkowanymi przez firmę JR : 12X, X9309 kupiłem takowy na Allegro (sprzedawca twierdził, że sprawdzał go na nadajniku DX7 i niby było OK ) . Wstawiłem go do swojego T-Rexa 450 i ZA BOGA SIĘ NIE BINDUJE w modulacji DSM2 !!! Czy ktoś z Kol;egów miał podobny problem ? Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 witam!obawiam się że możesz mieć problem ze zbindowaniem tego odbiornika ze swoim radiem.przeczytaj uważnie poniższy opis: http://www.horizonhobby.com/products/ar6115e-6-channel-dsmx-microlite-receiver-end-pin-SPMAR6115E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Już problem rozwiązałem - okazało się, że miałem odwrotnie wpięte wtyczki Funaba. Wpinałem w/g drugiego swojego odbiornika AR6100 (nie "e") , i tu wystąpił problem. Teraz nadajnik binduje się bez problemów z obydwoma odbiornikami tj. DSM2 i DSMX . Potwierdzam, że są KOMPATYBILNE w 100% ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi