Volleyboy Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Panowie! Kolega posiada model F1. I zaśila go coś takiego: Zero jakiegokolwiek opisu itp. Czy ktoś z Kolegów wie co to może być? jaka pojemność itp? ( jestem zielony w tym temacie ) Z góry dziękuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Jak widać na zdjęciu jest to pakiet akumulatorów, zapewne niklowo-kadmowych, wysokoprądowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Marcin tyle to wiem że to pakiecik chodziło mi raczej o jego dane (przybliżone) i ewentualnie czy można to zastąpić jakimś Lipolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Proponuje zmierzyć napięcie na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Sęk w tym właśnie że nie mam czym zmierzyć jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 O ile się nie mylę to jedno takie ogniwo ma napięcie 1.2V,więc lipolek 2s będzie odpowiednim zamiennikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Czy ktoś z Kolegów mógłby potwierdzić powyższą odpowiedź? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 O ile się nie mylę to jedno takie ogniwo ma napięcie 1.2V,więc lipolek 2s będzie odpowiednim zamiennikiem Nie mylisz się, że jedno takie ogniwo ma 1,2V. Z tym, że ja na zdjęciu widzę 14 takich ogniw. Nie widać tego dokładnie na tym zdjęciu ale sądzę, że są one połączone szerogowo. Wychodzi na to, że zamiennikiem byłby pakiet 4S. Najlepiej jednak zmierzyć napięcie na wtyczce. Pojemność możesz sprawdzić ładując pakiet jakąś ładowarką mikroprocesorową. Pokaże ona ile weszło w niego w czasie ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Dokładnie Darku. Jest ich 14 szt. połączone są szeregowo Czyli 4 S. Kurde nie mam miernika i tu jest ból. Ale jak tak patrzę na ceny lepszych pakietów o pojemności powyżej 3000 to uważam że Kolega zrezygnuje z zakupu bo nie będzie go poprostu stać. Dziekuje wszystkim serdecznie za okazaną pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Jeśli jest 14 to zmienia postać rzeczy .Ja naliczyłem tylko siedem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi