skraf Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Witam! Znalazłem ostatnio kilka buteleczek kleju CA, tyle, że jest on okropnie gęsty. Muszę nakładać go patyczkiem, bo przez dziurkę nie chce lecieć. I tu moje pytanie - czym można go rozrzedzić? Nie chcę próbować nic na własną rękę, ponieważ szkoda mi po prostu tego kleju. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 dolej rzadkiego CA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Rafał -dodaj że dolewany klej ma być tego samego producenta ! Sam się tak naciąłem że zmieszałem dwa cyjaki i powstała kasza. Chemia staje się teraz coraz bardziej zaawansowana a skrót CA określa już tylko grupę związków chemicznych . Próbował ktoś połączyć Czeski CA (pelikan) z acetonem ? Ciekawe zjawisko zachodzi . Niestety nie rozpuszcza aceton kleju - a na płynny działa jak przyspieszacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Jak przechowuje klej w trochę cieplejszym miejscu to robi się nieco mniej gęsty, ale ledwo ledwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi