GEX999 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Witajcie. Ostatnio zakupiłem serwo Savox SH-0255mg i mam z nim pewny problem. Mianowicie czasami po szybkim powrocie do neutrum orczyk minimalnie cofa się. Czasami cofa się też po bardzo szybkim wychyleniu. Owe cofanie to ok. 0,5mm przy orczyku z drutem o łącznej długości ok. 8cm. Czy to normalne? Film: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Czasami cofa się też po bardzo szybkim wychyleniu. Owe cofanie to ok. 0,5mm przy orczyku z drutem o łącznej długości ok. 8cm. Czy to normalne? [/url] Tak - Wynika to z charakterystyki szybkich serw ( krzywa drugiego lub trzeciego stopnia ) - jeżeli byłaby charakterystyka pierwszego stopnia to orczyk nie cofałby się ale do zadanego punktu dochodziłby relatywnie wolno. ps. automatycy sądzę że wiedzą o czym pisałem ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Dzięki wielkie za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi