MiQ27 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Źle Ci się wydaje. Jest wprost - duża wartość - duże zniszczenia :-) Kolejne prawo - dowolny przedmiot upuszczony na działający układ elektroniczny pod napięciem zawsze upadnie w miejscu, w którym wyrządzi największe szkody :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Michale przestań pisać już te prawa bo jeszcze co niektórzy uwierzą w nie i zaczną kupować chińskie i jak najtańsze towary :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Wiem że czasu troszkę minęło ale obiecalem pokazać jak ładnie został wlutowany ten nieszczęsny scalak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
northwind Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Witam, Naprawiłem taką aparaturę, jednak po naprawie pojawił się problem z pamięcią EEPROM 25LC160 tj ta mała 8PIN SMD. Czy ktoś z was nie ma BIN'ariów zwartych w tej pamięci lub nie ma możliwości zaczytania jej. Ja taką możliwość mam jednak nie mam w pełni sprawnej aparatury. Pozdrawiam Michał Ostrowski Northwind P.S Tj mój pierwszy post proszę o wyrozumiałość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fullrespect Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Niestety ale nie mam mozliwosci zczytania pamięci [ chociaz aparaturkę posiadam do dzisiaj ] Zapewne wiele ludzi na forum ma OPTIC 6 wiec moze ktoś jeszcze się znajdzie w obrębie Twojego miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
northwind Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Wymieniłem pamięć na nowa - czystą. Nadajnik zapamiętuje prawidłowo ustawienia, lecz przy zmianie rodzaju modulacji QPCM na PPM po ON/OFF i ponownym załączeniu LCD pusty. Da się wejść w tryb "mode" i po zmianie ponownie na modulacje QPCM nadajnik restartuje prawidłowo. Czy spotkał się ktoś z takimi objawami???? Ile programów zawiera twój nadajnik??? Mój ma dwa szybowca i Heli. Czy ktos nie ma uszkodzonej aparatury (np: mechanicznie) ewentualnie umożliwi odczyt tej pamięci. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Gdyby to była Futaba od FC 14 w góre poleciał by tylko bezpiecznik:D Oj kolego i tu się mylisz Futaba też potrafi wywalić kopyta ... Problem w tym że nie ma rzeczy niezniszczalnych i wszystko da sie zepsuć nawet kólkę Jeśli mowa o pamięć spi nie ma problemu mogę skopiować zaprogramować co trzeba mam programatory do większości układow scalonych więc moge pomóc w tej dziedzinie . Nie mam optica może wystarczy skopiować twoją zawartość ze starego układu do nowej pamięci .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
northwind Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udało mi się zdobyć źródło binarki tej pamięci z optica 6, jeśli ktoś jest zainteresowany info na mail ew. prv. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.