Kolikon Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam. Szukam czterokanałowej aparatury, do samolotu RC. Niestety stać mnie tylko na aparaturę za 100 - 170zł do pierwszego małego samolocika. Chciałem się zapytac, które aparatury z tej strony będą współpracować (bo niektóre np. potrzebują kwarce, albo są tylko do helikopterów), bez niczego z samolotem. Bardzo proszę o pomoc. PS Jeżeli ktoś ma na sprzedaż taką aparaturę, proszę o napisanie na pw. Jeżeli napisałem w złej kategorii, przepraszam . PS.2 O co chodzi z tym "MODE 1","MODE 2" itd.??? [EDIT] Znalazłem jeszcze taką, tylko że bez odbiornika http://allegro.pl/ap...3163582071.html i taką : http://allegro.pl/co...3139938538.html najbardziej ciekawi mnie to czy mogę kupić tą ostatnią do samolotu, bez kwarcy, bez niczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 kup turnigy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Z Twoich podanych, jeżeli cena wiele nie wzrośnie, to licytowałbym http://allegro.pl/e-sky-aparatura-4ch-2-x-odbiornik-kabel-i3150241011.html Za 200zł da się kupić już używkę jakiegoś fajnego radia 6 kanałowego z komputerem więc lepiej dobrze poszukać i zastanowić się przed zakupem. Co do modów... "Szukajcie, a znajdziecie" O ile się nie mylę, gdzieś już na tym forum był cały wątek o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 MODE 2 obroty silnika i kierunek po lewej, reszta po prawej stronie MODE 1 obroty silnka po prawej , kierunek po lewej stronie np sanwa ma to już ustawione kupując takie radio natomiast np u graupnera można to sobie ustawić samemu Tak jak koledzy radzą kup tuningi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwarc Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Daruj sobie wszystkie E-skye itp. Jesli masz taki sztywny budżet spróbuj na allegro upolować jakieś turnigy 9X albo używane radio 6CH solidnej firmy (Graupner, Hitec, Sanwa itp) nawet na 35MHz ale z komputerem a na pewno na poczatek wystarczy, a nawet na kilka lat zanim wykorzystasz wszystkie jego możliwości, 4Ch szybko okaże się za mało, nie spiesz się, przeglądaj też działy "giełda" na forach modelarskich, tutaj szansa że ktoś ci sprzeda uszkodzone radio jest o wiele mniejsza niż na alledrogo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 MODE 2 obroty silnika i kierunek po lewej, reszta po prawej stronie MODE 1 obroty silnka po prawej , kierunek po lewej stronie np sanwa ma to już ustawione kupując takie radio natomiast np u graupnera można to sobie ustawić samemu Tak jak koledzy radzą kup tuningi Już wiedziałem o tych MODE'ach, tylko zapomniałem edytować, ale i tak dzięki za pomoc Może kupię tak jak mi radzicie. Ja sam bym tak wolał, ale rodzice raczej się nie zgodzą. Wolałbym od razu mieć dość dobre radio, więc może uda mi się ich namówić na jakieś 200zł. Może dojdą do wniosku, że jak kupię zdechlaka za 100zł to za pół roku i tak będę musiał kupić lepszą, albo coś, bo nie zamierzam rezygnować z modelarstwa, w końcu to początki są najtrudniejsze, a potem idzie gładko. Poszukam jeszcze trochę, od lepszych firm niż E-sky i Conrad (nie mówiąc o Lanyu. Widziałem nową 6-kanałową za 130zł, więc chyba za dobra to ona nie była). Aha jak coś to buduję FunBat-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 A opłaca mi się kupić tą Zebrę Hitec ? : http://allegro.pl/ap...3158024149.html Bo mi się wydaję ona dobra za niską cenę. Widziałem gdzieś taką za 280zł. Co prawda antena teleskopowa nie jest mi na rękę, ale i tak dobrze. "Nie jest mi na rękę", ponieważ kiedyś miałem z teleskopową i mi raz wypadła a nie się odręciła i nie wiadomo teraz jak to naprawić. Ale chyba z Zebrą nie powinno tak być. Gdyby ta Zebra była dobra, to chciałbym też wiedzieć jaki ma zasięg. Daruj sobie wszystkie E-skye itp. Jesli masz taki sztywny budżet spróbuj na allegro upolować jakieś turnigy 9X albo używane radio 6CH solidnej firmy (Graupner, Hitec, Sanwa itp) nawet na 35MHz ale z komputerem a na pewno na poczatek wystarczy, a nawet na kilka lat zanim wykorzystasz wszystkie jego możliwości, 4Ch szybko okaże się za mało, nie spiesz się, przeglądaj też działy "giełda" na forach modelarskich, tutaj szansa że ktoś ci sprzeda uszkodzone radio jest o wiele mniejsza niż na alledrogo. Pozdrawiam Moim zdaniek 4ch nie znudzi mi się szybko. 1ch lotki, 2ch statecznik pionowy, 3ch statecznik poziomy, 4ch obroty silnika. Ewentualnie jak bym chciał robić jakiś motoszybowiec (do tego daleko) to bym musiał mieć przynajmniej 5ch, bo jeszcze klapki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwarc Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 A opłaca mi się kupić tą Zebrę Hitec ? : http://allegro.pl/ap...3158024149.html Bo mi się wydaję ona dobra za niską cenę. Widziałem gdzieś taką za 280zł. Co prawda antena teleskopowa nie jest mi na rękę, ale i tak dobrze. "Nie jest mi na rękę", ponieważ kiedyś miałem z teleskopową i mi raz wypadła a nie się odręciła i nie wiadomo teraz jak to naprawić. Ale chyba z Zebrą nie powinno tak być. Gdyby ta Zebra była dobra, to chciałbym też wiedzieć jaki ma zasięg. Moim zdaniek 4ch nie znudzi mi się szybko. 1ch lotki, 2ch statecznik pionowy, 3ch statecznik poziomy, 4ch obroty silnika. Ewentualnie jak bym chciał robić jakiś motoszybowiec (do tego daleko) to bym musiał mieć przynajmniej 5ch, bo jeszcze klapki. Lotki na osobnych serwach dają o wiele większe możliwości, jeśli chcesz wydać 280 to zdecydowanie szukaj TG9 jak kupisz u źrudła czyli w HK to masz nową za jakieś 250zł (chyba że załapiesz się na UC) starczy Ci na dłuuugo, co do zasięgu to małym modelem i tak nie odlecisz dalej niż 300-400m chyba że masz zoom w oczach, a tyle zasięgu to ma chyba każda sprawna aparatura, naturalnie zrobisz jak chcesz nauka na własnych błędach jest skuteczniejsza tyle że więcej kosztuje Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 TG9 to przecież serwa, a mi chodzi o aparaturę. A że lotki na osobnych serwach mają więcej możliwości to wiem, bo to chyba oczywiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwarc Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Mój błąd, miałem na myśli TG9X a napisałem.... dokładnie tą: http://www.hobbyking..._Firmware_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Ja też bym chciał turnigy, ale obawiam się że raczej mnie nie stać. Gdyby Zebra była dobra bym ją kupił, ale że nikt nie odpowiedział, będę czekał dalej. TG9X jest też tutaj ale pewnie zepsuta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwarc Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Na tej aukcji ktoś sprzedaje "reely" nie "turnigy" przeczytaj treść ogłoszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Eh. Nigdy nie robie inaczej niż "najpierw robię, a potem myślę, albo wcale nie myślę"... [EDIT] To jaka jest wasza opinia do Hitec Zebra? Opłaca się ją kupić na początek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Nie opłaca się. Do 50 zł możma licytować np. http://allegro.pl/nadajnik-6-kanalow-hk-7x-v2-i3170980373.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Taka tania? Używana, ale to chyba nie ma znaczenia? Nie powinna być chyba zepsuta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Łukasz przeciez to licytacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 wiadomość #13 bez "[EDIT]"........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Jeżeli ktoś ma na oku jakąś aparaturę, proszę o link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Kupuję jednak E-sky... Nic więcej do szczęścia mi nie jest potrzebne, tylko czy ta nadajnik nadaje się na samoloty, czy tylko na heli? (nie chce się odytować "ta nadajnik"... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 A dlaczego nie miała by się nadawać na samoloty? Jeżeli to nie rozwiało wątpliwości - tak, jak najbardziej się nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi