ejdzej88 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Witam wszystkich i proszę o pomoc. Kiedyś bawiłem się w modelarstwo, ale po rozbiciu paru "Combatów" zapał odpłynął....ale teraz powrócił, bo ciocia kupiła Mi model Jest to "tartak" SIG'a Siniorita 1) Model nie ma lotek tylko "ogon" czy da się nauczyć latać na tego typu trenerze ....sory za głupie pytanie 2) Aparatura- mam Rangera II, ale do tego brakuje kanału co kupić?? http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1805 czy jak kupię takie coś to mogę podłączyć serwa HS-300 i jedno to co jest w zestawie?? 3) Silnik chyba kupię OS Max'a 4ccm LA i tu najważniejsze nigdy nie odpalałem żarowca i nie docierałem. Trafiłem na różne wersje jedna z nich jest taka 2 zbiorniki na ziemi wypalić na przelanym, a czyli żarowce poza przepustnicą mają śrubę do regulacji mieszanki i poprostu dać zabogatą mieszankę?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 hmmm zebre odradzam , juz wiele było o niej na forum i bardzo duża większość stwierdziła ze aparatura nadaje sie tylko do małych modeli depronów z powodu małego zasięgu.. i !a co do silników to oczywiście silniki żarowe posiadają regulacje składu mieszanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejdzej88 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Dzięki czyli Zebra ma mały zasięg ?? Myślałem że wszystkie mają taki sam...czyli lepiej z haite'ca wziąść Lasera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 tu masz opinie o Zebrze : http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=4596&highlight=zebra a tu masz posta o laserze 4 : http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=1286 według mnie już laser to lepsza inwestycja ale poszukaj jakiejś używki na allegro bo często można dorwać apki z komputerem po przystępnej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 a propo modelu to mam szybowca tej firmy i wszystko ładnie wyciete i ogolnie dobra firma jak za ta cene... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejdzej88 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Prosił bym jeszcze o doprecyzowanie wyboru silnika, bo to co w święta zacznę składać ma takie gabaryty Rozpiętość skrzydeł : 160cm Długość : 127cm Powierzchnia skrzydeł : 48,12 dm2 Waga : 1757g i producent zaleca 2-takt 2,5-4 ccm, ale z tego co przeczytałem to ten OS Max .25LA to trochę "leniwy" silnik czy powinienem/mogę włożyć OS Max'a .40LA tego co przestali produkować ?? A o aparaturach chyba kupię optica 6 sport chyba starczy na dłużej myślę o tym, że jak "nauczę się" pruć przestworza to taka aparatura powinna starczyć na dłużej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.