robraf Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 znajde tu na forum jakas osobe ktora moglaby mi wytoczyc 2 piasty do silnika benzynowego 40cc? i teraz prosilbym jeszcze o podpowiedz czy taki zaplon bylby dobry http://hobbyking.com/hobbyking/store/__24897__Replacement_Complete_Ignition_Set_for_Single_Cylinder_Gas_Engines_14mm_Plug.html rozumiem ze ma on w sobie wszyustko wlacznie z czujnikiem halla po co sa te wszystkie kabelki idace od zaplonu? fajna to wiem ale reszta? podpowiedzcie tez jaki tlumik dac i jaka piaste by mialo to rece i nogi silnik z pily Oregon z mysla o zastosowaniu w modelu rwd 5 silnik nie jest super ciezki, wiec chcialem zrobic go z malym rozrusznikiem, podpatrzylem kiedys taki bajer. traz jaki silniczek dac i jakie przelozenie. pasek czy zebatka? a moze 2 zebatki polaczone paskiem jutro zmierze pojemnosc tlumika. moze to cos podpowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 pomoze ktos? moze zle zadalem pytanie?? piaste juz sobie zaprojektowalem ale powiedzcie mi teraz czy ten zaplon sie nada do silnik 40cc( czy to wogole ma cos do rzeczy bo w koncu ma dawac tylko iskre..) jakie smiglo dac na poczatek? (do makiety rwd5) i jakie przelozenie dla rozrusznika i jaki silniczek ( szczotkowa 500 da rade? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 W tym wątku autor wykorzystuje tego typu silnik :http://pfmrc.eu/index.php?/topic/32031-citabria-decathalon-gigant-rc/ . Może warto go popytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 O rozruszniku zapomnij bo to co najmniej 0,5kg masy więcej dla samolotu. Moduł powinien pasować ale kupujesz go na własną odpowiedzialność Przewody w nim to czujnik, zasilanie i fajka. Zacząłbym od śmigła 18x8 cali http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=1698&sName=smiglo-jm-18x8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 W razie czego służe pomocą moge wytoczyc Ci te piasty oraz pomóc z rozrusznikiem ale dojdzie do silnika sporo ponad 0,5kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 to ze dojdzie do modelu taka masa to nic tylko cieszyc sie bo to masa na dziobie ktorej bede szukal bo ogon jest masywnie wykonany a silnik nadzwyczaj lekki balcerseb skad wziales taki rozrusznik ? mozna dac jakies mniejsze kolko zebate przy silniku? piaste mi wytoczy kolega (okazalo sie ma sprzet i umie) ale teraz pytanko o wydech, moglbys pomoc? i ile by to kosztowalo. prosty wydech puszkowy(pitts) z 2 rurkami. silnik do dolu cylindrem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi