elwizardos Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Model kupiony, wczoraj zwiózł kurier. Obejrzałem pomacałem i szykuję listę zakupów: Silnik: Budget 2215/20 ESC: ZTW 30A Serwa: SG-92 i MG90S Śmigło: APC 10x4,7 SFP jest jeszcze wersja pusher, ale to chyba smigło jak jest napęd pchający. Piasta: PropSaver do tego oringi Odbiornik: FS-R8B Trochę materiałów do wzmocniania Płaskowniki Pręty Będę miał kilka pytań do Andrzeja odnośnie szczegółów montażu, ale zadam je w jego wątku o tym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 do skrzydeł weź też sobie ten płaskownik :http://abc-rc.pl/p/15/907/profil-weglowy-0-6x5-mm-1mb-profile-materialy-konstrukcyjne.html niewielka różnica w wadze ale jest dużo sztywniejszy niż te które wybrałeś, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwizardos Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Tych płaskowników wezmę trochę więcej, po 2-3 szt z każdego rozmiaru, tak na zapas i jakąś przyszłość. . Planowałem zakupy w ef3m.pl, tam znalazłem komponenty, które mi bardziej pasowały, ale nie wysyłają właśnie nic z carbonu, można tylko w sklepie na miejscu kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 ABC RC to bardzo dobry sklep.będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwizardos Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Po pierwszych zakupach w tym sklepie byłem trochę zniesmaczony. Nie odpowiadali na pytania mailowe, jak już zrobiłem zakupy, to na paczkę czekałem 2 tygodnie, kilka pozycji nie zgadzało się z zamówieniem. Później się dowiedziałem, że przenosili siedzibę, może dlatego. Wczoraj zamówiłem wszystkie klamoty, zobaczymy kiedy zjadą. Akurat w ABC mieli wszystko co potrzebowałem, w innych sklepach jakoś nie mogłem tego posklejać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 ostatni raz zakupy w ABC RC robiłem jakiś czas temu,w sumie kupowałem tam kilka razy i zawsze wszystko było ok.bardzo szybka dostawa. tak na marginesie obecnie większość rzeczy kupuję na HK i jak dla mnie to oni wyznaczają standardy ale nie o to w tym temacie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwizardos Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Następny w kolejce do kupna będzie A-10 od Lanxiang. Strasznie mi się podoba, ale nawet w HK go nie ma To jednak projekt na zimę. Teraz poskładam tego Flash`a i przez lato będę szlifował umiejętności latając na przemian z Pioneer`em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 bardzo jestem ciekaw jak wyjdzie twój modelik... postaraj się posklejać go jak najlżej,kleju tylko tyle ile potrzeba no i montuj wszystko równo i prosto najlepiej na szybie. wtedy model odwdzięczy się super własnościami w każdej fazie lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwizardos Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Dostałem informacje ze sklepu, że przesyłka wyszła w piątek. Powinna być jutro u mnie, wtedy zabieram się za składanie... oczywiście w miarę wolnego czasu. No i mam nadzieję, że czegoś tam nie namieszali z zawartością. Dostałem info, że jakiego serwa brakuje, na szczęście zamówiłem dwa rodzaje po kilka sztuk, więc coś się chyba uda poskładać. Przy okazji. Jakiego kleju używałeś do klejenia skrzydeł z kadłubem? Po składaniu Pioneer`a został mi Uhu Por i gęsty CA, teraz zamówiłem jeszcze średni i rzadki CA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho61 Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Ja ze swojej strony polecam Mugola. http://abcrc.pl/p/2/1707/model-mugol-3d-epp-morlock--modele-z-epp-i-epo-samoloty-i-szybowce.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi