Marcinmb Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Witam Z powodu braku roboty i nadmiaru wolnego czasu, zaczolem tworzyc nowy modelik...robie go wymyslajac konstrukcje na "bierzaco" i z tego co mam pod rękom.."Plyta podlogowa"jest z sklejki,a konstrukcja z sosny...dostanie silnik bezszczotkowy(mam na zbyciu)TowerPro iserwa standart...to co na fotach zrobilem w ciagu okolo 40min...jutro dalsza robota...do konca tygodnia mam zamiar skonczyc "model".W moim zalozeniu nie ma byc on piekny ylko ma dawac frajde z zabawy :wink: :jupi: Zobaczymy co z tego wyjdzie...A teraz taka mala zagadka...co to jest za model?(chodzi mi o rodzaj bo nazwy jeszcze nie ma :devil: ) A teraz pare fot z budowy EDIT:Zmina tytulu
Marcinmb Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2007 Widze ze nikogo temat nie interesuje :evil: :cry: ...ale trudno bede dalej prowadzil relacje :roll: :mrgreen: zrobilem mocowanie silnika i ster..zamocowalem silnika zaraz zabiore sie za serwo i jego mocowanie...jutro podkuje go blachom i okleje lub obloze balsa...a teraz pare fot ale z wyjestym wyposazeniem :faja:
Marcinmb Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2007 Witam Dzis odbyl sie (obslizg :crazy: )objazd nie wiem co bo oblot na pewno nie :devil: :roll: I tak...model smiga przepieknie raguje na ster tez super a nawet za dobrze...musze go obkuc jeszcze blacha i wystawic blache na boki i zagiac poniewaz model zabardzo kantuje podczas slizgu bokiem(czytaj:skretu)i sie przewraca...jedzie bardzo szybko i jest bardzo zwrotny...nie moglem wypróbowac calkowicie jego mozliwosic to dopiero po podkuciu :wink: a wtedy dam filmik z jazd(slizgów) :roll:
ciacho Opublikowano 19 Lutego 2008 Opublikowano 19 Lutego 2008 Poczekamy na filmik wtedy zobaczymy coś pan wymyślił.Pozdrawiam.
codeking Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Z racji pory roku, można odświeżyć temat. Marcinmb proszony o nowe zdjęcia, szczegóły budowy i filmik
Marcinmb Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2009 Obawiam sie ze trzeba bedzie nakrecic npwy stary juz dawno sie zapodzial Slizg zyskal owiewek kabiny(mala zeby nie blokowala dostepu powietrza) blache i duuzo mocniejszy silnik...Mam problemy z opanowaniem gdyz osiaga predkosc okolo 55-60 km/h a jest to za duzo na nierownym polu...Jesli uda sie rozpedzic to anwet niema co probowac skretu bo juz sie kula dorobie jakies plozy zeby sie nie przewracal i dam filmik ;]
codeking Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Napisz coś więcej o konstrukcji - wymiary itp. + zdjęcia. Mam ochotę zrobić ślizgacza śniegowego wykorzystując pleksi.
instruktor Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Czytałem ten post z niedowierzaniem " przecież to ustrojstwo się utopi" Na szczęsćie pod koniec dopiero zauważyłem że to śmiga po polu :oops:
michalg0000 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Fajny pomysł. Dość nietypowy. Może jak spadnie więcej śniegu też o czymś takim pomyślę... Czekam niecierpliwie na film
Gold Lizard Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 A można prosić o zdjęcia po obkuciu blachą??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.