kublon Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 a wiec mam taki samolocik : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d04620166dbf80b0.html teraz chcialbym wlozyc do niego silnik i sterowanie :crazy: tylko nie wiem czy to sie wszystko pomiesci (waga tego samolotu to ok 20-30g( albo jakbyktos mial plany podobnego tylko ze na zdalne sterowanie z gory thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Proponuje tak: 1. Zaczac od "dzien dobry" i przedstawienia sie, 2. uzupelnic swoj profil o podstawowe dane, wiek i zdjecie. 3. Poczytac forum, literature, 4. odczekac troche %. jak czegos nadal nie ma wiadomo, wtedy pytamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Jest wiele postów w tym dziale na temat pierwszych modeli rc, i raczej nie jest to model do nauki, a tym bardziej rc, są maniacy którzy takie malutkie modele budują na zdalne sterowanie, ale na pewno nie na pierwszy model, lepiej zbuduj sobie jakiegoś trenerka np. RWD skazoo,polataj na FMS a potem kombinuj nad takimi latadłami micro :wink: . Inaczej wyładujesz sporo kasy na wyposażenie micro,a po nie udanym locie możesz się zrazić do modelarstwa. Zaglądnij do powitalni :wink:. (pisałem razem z baxterem :wink: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 raczej nic z tego nie będzie to chyba jest model plastikowy ... :roll: a nie RC. Jak pisał baxter12 najpierw sporo poczytaj zanim zaczniesz coś pisać ... (a ja pisałem razem z Milko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kublon Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 no dzien dobry :mrgreen: meloow model jest drewniany ;] ale chyba odpuszcze sobie przerabianie moze ma ktos jakies plamy malego samolocika ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 poszukaj tu na forum jest tego pełno (np. RWD5 by skazoo) ... ewntulanie google ... lub http://www.profili2.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kublon Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Teraz tylko jedne pytanie czy do modelu (docelowo z balsy bo jest tania x)) mozna umiescic silniczek z jakiejs starej zabawki rc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbr1 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Nie zabardzo,ale teraz śilnik (dzwonek.3f)można kupić od 30zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 czy do modelu (docelowo z balsy bo jest tania x)) mozna umiescic silniczek z jakiejs starej zabawki rc Oczywiście, do modelu "mozna umiescic" silniczek nawet z nowej zabawki rc, że o silniczku z miksera, golarki, magnetofonu nie wspomnę. Można "umiescic" praktycznie każdy silniczek. Proponuje tak: 1. Zaczac od "dzien dobry" i przedstawienia sie, 2. uzupelnic swoj profil o podstawowe dane, wiek i zdjecie. 3. Poczytac forum, literature, 4. odczekac troche Dzień dobry już padło . Zamiast "umieszczac do modelu" silniczki proponowałbym jednak jeszcze wykonać punkty 2 i 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kublon Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 można kupić od 30zł a znajdzie sie cos za 30gr? :lol2: bo jestem splukany ;] bo dzis kupilem se w necie model z napedem gumowym xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 kbr1 może i dzwonek kosztuje 30zł ale jak widze kolega dopiero zaczyna przygode w RC a to zmienia punkt widzenia tzn, trzeba aparature, odbiornik, serwa, regulator,aku a to już koszt ok 500-1000zł EDIT kublon to my tu poważnie do tematu podchodzimy a ty jaja z nas sobie robisz mam dla ciebie propozycje jak dorośniesz i napiszesz porządny post to może Ci nastepnym razem ospiszemy u mnie jak na razie jesteś spalony :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 A skoro zaczynasz przygodę z modelarstwem, to proste gumówki czy szybowce wolnolatające są w sam raz, nauczysz się trymowac, budowac modele i inne takie sprawy. Ogólnie - czytaj, czytaj, czytaj... Mało tego nie jest, czasu na pewno przy tym poświęcisz nieco (jeśli chcesz oczywiście robic zaś modele), ale i tak wyjdziesz później na plus . Możesz sobie powoli też myślec o aparaturze, zestaw żeby zrobic szybowca RC może kosztowac nawet poniżej 500zł, ale aparatura to pierwszy duży wydatek - później jest już trochę lżej . Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Na pewno w Trójmieście jest jakaś modelarnia. Poza tym zbadaj, gdzie w Twoich okolicach latają, pojedź tam raz i drugi. Wiele Ci się wtedy rozjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilfranek Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 no faktycznie model ten jest chyba prędzej kolekcjonerski z tego co widac bo na stojaczku itp. poszukaj sobie czegos na tej stronie http://www.profili2.com/eng/plans.asp xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx zgadzam sie z Diakon że na początek to proste gumówki czy szybowce wolnolatające są w sam raz, nauczysz się trymowac, budowac modele i inne takie sprawy. potwierdzam w sam raz na początek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.