tomek p Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Witam ... mam małe pytanie... jak zasilić serwa (zrobic listwe).. w sposób by zasilanie nie szło przez odbiornik ale jednoczesnie by całość była zasilana z tego samego pakietu ... wszystko z czego korzystam to..:odbiornik graupner smc16spcm (taki nieduży), dwa pakiety sony nimh 2400 4.8v, menager zasilania 6 amperowy ,chwilowo 10A(nie wiem czy nie jest za słaby), 2 serwa po 9 kg na wysokość, 2 serwa 13 kg (po jednym na lotke) 1 serwo 15 kg na kierunek i jedno precyzyjne 3 kg na gaz.. wszystko zamontowane jest w modelu 2.10 metra rozp z silnikiem 50 cm. czy dużym kłopotem byłoby zrobic jakiś szkic obrazowy bym mogł zrobić sobie taką instalacje? ja ne elektronice nie znam sie wogóle, ale w innych postach czytałem że istnieje możliwość zasilania bezposrednio z pakietu, a z odbiornika szedł tylko sygnał... pozdrawiam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 To jest schemat jaka jest idea. Oczywiście, możesz zwiększyć ilośc zasilań odbiornika, zabezpieczając się przed wysunięciem wtyczki, czy przerwaniem kabla. Odbiornik praktycznie może być zasilany na dowolnym kanale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek p Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 dzieki bardzo za pomoc .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.