kaczy Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Witam serdecznie. Mam problem z silnikiem ASK-21 ktorego niedawno zakupilem. Jest to moj pierwszy motoszybowiec i na nim chcialem rozpoczac podbijanie nieba. Oczywiscie pierwsze proba latania wiadomo jak sie skonczyly i wynikiem tego jest problem z silnikiem. Po jednym z kilku spotkan z ziemia w nieodpowiedni sposob silnik przestal dzialac i czuc bylo ze cos smierdzi, nawet dymek delikatnie polecial. Teraz silnik niby jakis dzwiek oddaje ale to tylko takie zacinanie sie smiegla i takie jakby szarpanie i nie mily dzwiek przy tym. Mam nadzieje ze to wina tylko silnika i ze jego wymiana wystarczy tylko ze nie moge sobie poradzic ze znalezieniem odpowiedniego silnika do tego szybowca. Czy moze ktos mi pomoc i podeslac mi link z odpowiednim silnikiem. Bede serdecznie wdzieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Silnik może być do przewinięcia, jak poleciał dym to mogło przepalić izolację na drucie, wynikiem tego jest zwarcie i inna rezystancja na fazach silnika. Jak masz inny silnik to podłącz i zobacz czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi