GL Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Po zużyciu się klasycznego Tzagi postanowiłem zrobić następne, ale już większe i ładniejsze skrzydełko. Wszystko powinno być ukryte we wnętrzu z miejscem na kamerę. Do tego doszły dodatkowe wymagania postawione przez Piotra: model rozkładany do transportu i hamulce aerodynamiczne dla precyzyjnego lądowania. Wycięcie elementów ze styroduru na rozmiar 1.60 zleciłem koledze Hornet20. Składanie i dopracowanie szczegółów trwało całą zimę. Tak powstał Igłosternik (nazwa ptaka bezogoniastego podobnego do jerzyka). Dołączam zdjęcia z procesu budowy i filmik z oblotu. Postanowiłem wypróbować możliwość wykonywania płaskich skrętów przy użyciu hamulca. Działa (nawet udało się ustawić w Mx-12 35Mhz), jednak taki skręt jest bardzo ospały i nie do końca płaski, bo skrzydło trochę opada. . Oblot: http://www.youtube.com/watch?v=ArE-ka29Zso Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi