Maciek295 Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Czy lata ktoś w Imielinie przy ulicy Satelickiej w rejonie kamieniołomu? Jest tam kawałek terenu to latania tylko nie wiem jak zapatrują się na modelarzy właściciele łąk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigBen Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 W okolicy co prawda łąk nie brakuje, ale wątpię, żeby gdzieś były z trawą o wysokości umożliwiającej swobodny start i lądowanie. Ja od czasu do czasu korzystam z boiska przy ulicy Hallera - tam jest trwka jak dywan. Niestety dosyć blisko są domy, więc większe modele odpadają. No i trzeba trafić na wolną płytę boiska, bo kopacze ostro trenują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Myślę o tych łąkach bo mam do nich stosunkowo blisko, no i są właśnie na uboczu nie ma tam jakiejś gęstej zabudowy. Co do wysokiej trawy to rok temu jak tam jechałem parę razy to widziałem że łąki są koszone, tylko że w tedy nie przyszło mi do głowy żeby zagadać czy można by skorzystać z tych łąk. Ale na takiej łące to nawet po koszeniu nie będzie tak jak na boisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Ciekawe czy nikt nie myślał o lataniu w tym miejscu? A może w Imielinie jest tak mało modelarzy RC? A może ja się mylę że to dobre miejsce? Dzisiaj podjechałem żeby zobaczyć teren jeszcze raz no i dalej uważam że to dobre miejsce tylko że w tym roku jeszcze nikt nie kosił łąk. Mam zamiar zaglądać tam co jakiś czas, może trafię na koszenie to zapytam o pozwolenie. Nie chciałbym tak się wpraszać na czyjś teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur94 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Witam. Mogę zaproponować latanie w Lędzinach. Jest tam teren lotniska miejscowej modelarni. Myślę że nie byłoby żadnego problemu abyś mógł skorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 A w którym miejscu w Lędzinach jest to lotnisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur94 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Ul. Oficerska przy zbiorniku wodnym KWK Ziemowit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Dziękuję za informację. A czy Ty należysz to tej modelarni i też tam latasz? Znalazłem stronę modelarni w Lędzinach ale antywirus ostrzega że została ona zgłoszona jako dokonująca ataków i nie chciałem ryzykować ale chciałbym się dowiedzieć coś więcej. Jak bym się już zdecydował żeby tam polatać to wypadałoby kogoś zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur94 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Tak należę do modelarni w Lędzinach. Myślę że nie będzie żadnego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi