alansiu123 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Witam, No więc mam taki problem że mam plany w formacie .dxf i chciałbym je przeskalować aby rozpiętość skrzydeł miała konkretny wymiar oraz żebym mógł to potem wydrukować na zwykłej drukarce z kartek A4 a potem to posklejać w duży plan. Ponieważ w tym temacie jestem zielony proszę o podpowiedzenie jakiego programu do tego użyć oraz gdzie moge go sobie pobrać. Pozdrawiam!!!
meloow Opublikowano 28 Grudnia 2007 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Użyj opcji "SZUKAJ" :evil: ten temat był już kilkakrotnie poruszany i napewno znajdziesz odpowiedź.
Gość tom_tom Opublikowano 28 Grudnia 2007 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Podeślij plany na mojego maila to Ci je przeskaluję i odeślę. Musisz się zaopatrzyc w program typu CAD (umozliwia edycje DXF i nie tylko) Jesli chcesz drukowac na kartkach A4 to najlepiej nanieść na plany siatkę o wymiarach kartki z uwzględnieniem marginesów i potem drukowac zaznaczając takie pojedyńcze okna siatki (jedno okno to jedna kartka) Napisz jaką chcesz miec rozpiętość ? Tomek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.