.:figol:. Opublikowano 4 Stycznia 2008 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Motoszybowiec ASTIR Jest to mój pierwszy model jaki dostałem i na jakim uczyłem się latać. Model sam latał, w powietrzu zachowywał się wspaniale. Co prawda teraz jest na warsztacie po poważnej kraksie (starcie ze słońcem bez okularów przeciwsłonecznych mojego taty), nie znaczy że nie będzie latał. Z tym modelikiem spędziłem najwięcej godzin w powietrzu. Model zbudowany został z tartaku czeskiej firmy Modella. Rozpiętość modelu 2500, długość kadłuba 110 Motor to 2,5cmm Serwa standardowe Hiteca Akrobat KADET Model zbudowany na podstawie planów znalezionych w jakimś modelarzu. Rozpiętość modelu 1200, długość kadłuba 9600, profil symetryczny Sterowany sterem kierunku, wysokości i lotkami Motor to OS MAX 4,5cmm Serwa Hiteca Obecnie po modelu zostały tylko zdjęcia i wspomnienia. Rozładowany nadajnik zrobił swoje. Dwupłat FILIP Zbudowany został na bazie Czeskiego modelarza. Stylizowany na model z I WŚ w malowaniu POLSKIM. Napędzany przez silnik 4,5 cmm Model akrobacyjny KWIK FLY 3 Model zbudowany na bazie kadłuba z laminatu. Sterowany sterem kierunku, wysokości i lotkami. Motor to Raduga 10cmm Jak będe miał aparat to wrzucę reszte.
.:figol:. Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Szybowiec- GUPPY Wyposażenie to: Serwa E-skay 8g Pakiet 4AA 700Ah Odbiornik ROBBE standardowy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.