modelarzkobi Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Witam wszystkich. Postanowiłem po raz pierwszy zamontować w modelu silnik elektryczny. Jakoś tak zawsze spalinowe mi się lepiej podobały Zrobiłem motoszybowca i teraz uzbrajam go w niezbędną elektronikę. Kupiłem regulator RED BRICK 50A. I jako laik w dziedzinie elektrycznych silników mam kilka pytań. 1. Przy jakim napięciu regulator odetnie mi silnik? 2. Czy napięcie które zostanie w pakiecie wystarczy spokojnie na latanie szybowcem w termice czy raczej trzeba lądować? 3. Pytanie już poza tematem, ale nie użytkowałem jeszcze li-pol nigdy. Czy po lotach pakiet muszę jeszcze rozładować do 3v/cele czy wystarczy tylko nadładować. Proszę o pomoc. Jeżeli był już podobny temat to z góry przepraszam. Przepraszam i dziękuje za pomoc!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 ad1. Jaki masz pakiet jeśli 2s to przy ok 6v, jeśli 3s to ok 9v w zależności jeszcze od zaprogramowania regulatora. ad2. Jeśli chodzi Ci o napięcie rozładowanego pakietu to wystarczy, jeśli nie używasz silnika. ad3. wystarczy tylko naładować ale ładowarką z balancerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi