modelarzkobi Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 Witam wszystkich. Postanowiłem po raz pierwszy zamontować w modelu silnik elektryczny. Jakoś tak zawsze spalinowe mi się lepiej podobały Zrobiłem motoszybowca i teraz uzbrajam go w niezbędną elektronikę. Kupiłem regulator RED BRICK 50A. I jako laik w dziedzinie elektrycznych silników mam kilka pytań. 1. Przy jakim napięciu regulator odetnie mi silnik? 2. Czy napięcie które zostanie w pakiecie wystarczy spokojnie na latanie szybowcem w termice czy raczej trzeba lądować? 3. Pytanie już poza tematem, ale nie użytkowałem jeszcze li-pol nigdy. Czy po lotach pakiet muszę jeszcze rozładować do 3v/cele czy wystarczy tylko nadładować. Proszę o pomoc. Jeżeli był już podobny temat to z góry przepraszam. Przepraszam i dziękuje za pomoc!!!
tomekst16 Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 ad1. Jaki masz pakiet jeśli 2s to przy ok 6v, jeśli 3s to ok 9v w zależności jeszcze od zaprogramowania regulatora. ad2. Jeśli chodzi Ci o napięcie rozładowanego pakietu to wystarczy, jeśli nie używasz silnika. ad3. wystarczy tylko naładować ale ładowarką z balancerem.
Rekomendowane odpowiedzi