Artur Caban Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Witam - Zachęcony aktywnością uczestników forum w sprawie latania na uwięzi, prezentuję moje modele: Banshee - wykonany z zestawu typu tartak. Silnik OS MAX 40 LA. Model był wielokrotnie bardzo rozbity (nauka przewrotu podwójnego - 2 razy, trening wiązanki pętli zewnętrzych - 2 razy, 1 raz w ósemce pionowej, 1 raz - silnik zgasł pod pułapem), ale zawsze odbudowany. Jest to mój najprostszy i najlepiej latający model F2B. Obecnie w znakomitym stanie. Nobler Nr 1 - wykonany z zestawu ARF (Top Flite). Silnik OS MAX 46 LAS. Nobler Nr 2 - kupiony od modelarza z Poznania - dobrego pilota i uczestnika MP w F2B. Model ma odejmowany płat. Silnik OS MAX 40 LA. Juno - duży akrobat F2B konstrukcji znakomitego modelarza z Jeleniej Góry. Model nawiązuje sylwetką do Juno Billa Werwage'a. Niestety mój Juno, pomimo b. grubego profilu lata zbyt szybko. Napęd: Super Tigre 46. BezLotek - szybowiec "niby" DLG. Rozpiętość 120cm, masa 380g. Był kupiony na aukcji internetowej i wymagał wielu poprawek (m.in. zmiany kąta zaklinowania płata), aby jako tako latał. Jest to mój pierwszy model RC i pomimo wielu wad i wrednych cech jak dla początkującego (zwala się na skrzydło pod byle pretekstem), spełnił swoje zadanie. Nauczył mnie podstaw pilotażu RC i techniki rzutu DLG.
Artur Caban Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2008 BezLotek 2, rozpiętość 150cm.
Artur Caban Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2008 FIT z zestawu ARF f-my MODELA. Rozpiętość 180cm, masa startowa 950g.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.