rapier Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zastanawiam się czy ktoś samodzielnie, widział lub słyszał by ktoś latał w Bieszczadach na połoninach? Zachodu z tym sporo ale jaka sceneria... Ciekawe też jak to prawnie wygląda zakładając że latamy "na szlaku" Inna sprawa to mam pytanie czy ktoś lata na "klifie" w Polańczyku. Wygląda strasznie obiecująco. Dojazd - super, miejsca do lądowania - maaaaase, przewyższenie naprawdę spoore. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Ja mam podobne pytanie odnośnie Wierchomli w Beskidzie Sądeckim. Ostatnio odwiedziłem to miejsce przy okazji wypadu rowerowego w Beskidy i tuż obok schroniska "Bacówka nad Wierchomlą" zobaczyłem piękną rozległą łąkę o wystawie południowej. Jest tam nawet rękaw. Wymarzone miejsce do szybowania. Może ktoś próbował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Wierchomla opisywana już była- kolega rapier opistwal Tylicz / byłem latałem zimą/-myślę o wypadzie w sierpniu bo sceneria przedstawiona i latanie alulka -wspaniałe. opisywana miejscowka Polańczyk ..super ,tyko kawał drogi jechać ale za to cisza i spokój zrekompensuje trudy dojazdu bo na niektorych zboczach obecnie tłok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 opisywana miejscowka Polańczyk ..super Znasz ją czy podoba się na zdjęciach? Nie chce mi się wierzyć że nikt na niej nie latał bo aż się o to prosi. Miejscówka na południowo-wschodni wiatr. Wg. mapy różnica poziomów to 53m Czekam na kogoś kto wie coś o lataniu na połoninach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 podobaja mi sie fotki....oblatałem krynice-tylicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Po 15.08 przetestuje może 2 zbocza w okolicy Rytra. Oba z ekspozycją zachodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawoj Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 na połoninach mogłoby być pięknie - jeśli to nie teren BPN (Bieszczadzki Park Narodowy). Sam znam 2 połoniny w okolicach Polany - wyjęte spoza BPN. Niestety nie próbowałem tam latać - zawsze w Bieszczady w innych celach jadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi