meny Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Witam Mam problem z wydechem od silnika jak w temacie, otóż podczas wczorajszego lotu nagle zaczęło coś grzechotać w silniku...okazało się iż wyrwał się jakiś nit w tłumiku i stąd taki odgłos, teraz lata tam jeszcze w środku jakiś element,... próbowałem rozebrać to ustrojstwo ale za h... nie dało rady czy ktoś ma jakiś patent na rozebranie wydechu czy czeka mnie zakup nowego...?? Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejox Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Też mam silnik Super Tigre i ostatnio przerabiałem wydech z tłumika. Niestety nie dało się go rozebrać i trzeba było odciąć dekiel. Jeżeli twój wydech jest tak samo zbudowany jak mój to tłumik jest pusty w środku (jedynie ostatnie 3cm przed wylotem to stalowa rurka). A nie masz możliwości aby wyleciało "to coś" od strony kolektora? Pozdrawiam, Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meny Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Wyleciało od strony kolektora właśnie, już zamówiłem nowy wydech...niestety ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi