attyla Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 W niedziele rano pojechałem polatać razem z znajomymi glajciarzami na spora hałdę piasku w pobliżu miejscowości Biały Bór w zachodniopomorskiem, było to oje pierwsze spotkanie z lataniem na zboczu wiało 8 w porywach 10 m/s, trochę miałem cykora wypuszczając skrzydełko w powietrze ale okazało się iż skrzydło spisało sie doskonale . Poniżej kilka zdjęć. mieliśmy własną stację meteo i dłuuga droga na dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Stroma ta gorka ? Czy glajciarze latali na zaglu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 ładuję filmik z jednym lotem sam zobaczysz juz jest filmik http://www.stage6.com/user/attyla_pl/videos/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 No tak,na Dudkowym Vox-ie i bez plaskiego zakretu do stoku raczej nie mial szans. Gorka warta uwagi. A i gratuluje wyboru,jakosc filmu ,,troche'' lepsza jak z youtube. Dzieki za filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Kurcze extra. Jeździłem często przez biały bór z Bydzi do Kołobrzegu (gdy tam mieszkałem) ale hałdy nie widziałem. Widze ze warunki rewelacyjne - Gdzie to dokładnie jest? Na jaki wiatr ta górka? CHętnie bym się tam kiedyś wybrał polatać. Ja w tym samym dniu latałem na zboczu w kiełpiu wiało z zachodu u nas. Proszę odpowiedz mi w miarę możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Hmm jak tu wytłumaczyc ?, jadąc od bydgoszcy będzie to tak w białym borze skęcasz na drogę w kierunku koszalina i potem po prostu pierwsza w prawo , Wiatr byłem tylko raz narazie ale na pewno kierunek wschodni , południowo-zachodni, zachodni, północ trzy ostatnie kierunki to wysokie strome zbocza . wschód jest nieco niższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Troche mało to obrazowe - może jakaś mapa by się przydała dojazdu... Na pewno warto dodać tą górkę do działu szybowce - miejsca do latania ( będzie wiadmo gdzie szuakć ) bo tutaj po kilku postach można mieć problem by znaleźć opis tej niezłej góreczki. Proszę Cię więc daj tego posta również w odpowiednim dziale w.wymienionym. Górka naprawdę wypasiona nie ma co ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.