attyla Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 W niedziele rano pojechałem polatać razem z znajomymi glajciarzami na spora hałdę piasku w pobliżu miejscowości Biały Bór w zachodniopomorskiem, było to oje pierwsze spotkanie z lataniem na zboczu wiało 8 w porywach 10 m/s, trochę miałem cykora wypuszczając skrzydełko w powietrze ale okazało się iż skrzydło spisało sie doskonale . Poniżej kilka zdjęć. mieliśmy własną stację meteo i dłuuga droga na dół
Peter Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Stroma ta gorka ? Czy glajciarze latali na zaglu ?
attyla Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2008 ładuję filmik z jednym lotem sam zobaczysz juz jest filmik http://www.stage6.com/user/attyla_pl/videos/
Peter Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 No tak,na Dudkowym Vox-ie i bez plaskiego zakretu do stoku raczej nie mial szans. Gorka warta uwagi. A i gratuluje wyboru,jakosc filmu ,,troche'' lepsza jak z youtube. Dzieki za filmik.
malinn Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Kurcze extra. Jeździłem często przez biały bór z Bydzi do Kołobrzegu (gdy tam mieszkałem) ale hałdy nie widziałem. Widze ze warunki rewelacyjne - Gdzie to dokładnie jest? Na jaki wiatr ta górka? CHętnie bym się tam kiedyś wybrał polatać. Ja w tym samym dniu latałem na zboczu w kiełpiu wiało z zachodu u nas. Proszę odpowiedz mi w miarę możliwości.
attyla Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2008 Hmm jak tu wytłumaczyc ?, jadąc od bydgoszcy będzie to tak w białym borze skęcasz na drogę w kierunku koszalina i potem po prostu pierwsza w prawo , Wiatr byłem tylko raz narazie ale na pewno kierunek wschodni , południowo-zachodni, zachodni, północ trzy ostatnie kierunki to wysokie strome zbocza . wschód jest nieco niższy.
malinn Opublikowano 18 Stycznia 2008 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Troche mało to obrazowe - może jakaś mapa by się przydała dojazdu... Na pewno warto dodać tą górkę do działu szybowce - miejsca do latania ( będzie wiadmo gdzie szuakć ) bo tutaj po kilku postach można mieć problem by znaleźć opis tej niezłej góreczki. Proszę Cię więc daj tego posta również w odpowiednim dziale w.wymienionym. Górka naprawdę wypasiona nie ma co ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.