Adampl Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 W połowie budowy skapłem się, że plany zostały wykonane dla depronu o grubości 3mm, a ja użyłem 5 mm, więc jak się możecie spodziewać części, które nachodzą na siebie, nie pasują..... strzeliłem niezła gafę(mój pierwszy model). Jak mogę przeskalować plany które są w pdf? Przenieść je do jakiegoś programu graficznego? czy wydrukować w normalnej wersji i dopiero wtedy zmodyfikować? jak robicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Przy wycinaniu otworów które ma wchodzić depron powiększ do 5 mm szerokości. Z resztą masz rysunek, powinieneś załapać o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 12 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Ok dzięki, ja akurat oprócz otworów mam 2 x "U", które muszę w siebie włożyć i nie chcą wejść, zrobiłem tak: za pomocą Foxit Reader odczytuje z planów wymiary, potem w QCAD sobie rysuje i od razu modyfikuje rozmiar, potem wydrukuje i przykleję taśmą przezroczystą do depronu i wytnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi