kapi Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Po napisaniu poprzedniego postu na temat doboru śmigła do rwd 5 skazoo nic nie wywnioskowałem więc proszę ponownie o pomoc w doborze śmigła . Dane techniczne: -silnik:Tower Pro 2408-21GL; -regulator:mag 8 ; - pakiet (jeszcze nie mam ). Zastanawiałem się nad śmigłem 10;6 ale nie wiem czy jest odpowiednie do tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 proponowane smigłą przez producenta silnika: Zalecane śmigło : 8x3.8 / 8x6 / 9x5 Ciąg (wynik testów) : 550 - 600 g Warunki testu : 3cele Li-Po, smiglo 8x6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 ale czy do tego modelu skiknie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Czy nie napisałem Ci wtedy jasno? Jaśniej już nie było można :!: EDIT: tak samo jak przemomokry poniżej, doradzałem śmigło 8x4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ja bym zastosował 8x4. Wg mnie jest najlepsze do tego silnika. Na większym śmigle znacząco spada długość lotu.(z 20 do 5-8 min). Ps. A ja bym ci dał jeszcze kreche za robienie syfu przez takie powielanie tematów. Ale to działka moderatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.