Akronaut Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Mam dwie aparatury, które dzieli technologiczna przepaść i jestem zmuszony połączyć je kablem uczeń-instruktor. Uczeń to Sanva Vanguard 4ch a instruktor to JR 9X II. Czy to jest wykonalne i nie spowoduje uszkodzenia nadajnika - tego droższego . Dziękuję za pomoc.
slawko_k Opublikowano 18 Stycznia 2008 Opublikowano 18 Stycznia 2008 sanwy a jr nie połączysz bo mają inną kolejność kanałów. nie kombinowałbym no chyba że masz oscyloskop i jesteś w stanie porównać i w razie potrzeby dopasować przebiegi i przelutować wszystkie potencjometry w 1 nadajniku żeby kolejność kanałów dopasować
kareks Opublikowano 18 Stycznia 2008 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Sanwe i JR jest podłaczyc bardzo łatwo dyz obie aparaturki maja ujemny przebieg sygnału co do kanałów ja stosowałem miksery chyba tylko wysokośc z gaezm jest zamieniona z tego co pamietam łączyłem z powodzeniem Sanwe Rd6000 i JR 9xII działało bez problemów. Ja miksowałem kanały na sanwie ale mozna z powodzeniem na Jr-e. Pozdrawiam
Akronaut Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2008 Dzięki za zaintereswoanie moim problemem. Może jeszcze jedna odpowiedź i rozstrzygnę metodą "większość ma rację". Na razie jest 1:1.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.