romciu Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Witam , jestem nowy na tej witrynie modelarskiej i chciałbym aby mi ktoś pomógł , ponieważ chciał bym aby mi ktoś poradził i przesłał stronkę z jakimiś planami na ciekawy model :mrgreen: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:figol:. Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Witam Tu masz stronkę z fajnym modelikiem GUPPY: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=539755 Znajdziesz tam opis i plany. Z tego co widzę to jest prosty w budowie:) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Napisz jeszcze co już zbudowałeś, czy masz aparaturę RC (jeżeli tak, to jaką) - będzie łatwiej coś odpowiedniego wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Dzięki, ale ja nie wiem czy będe potrafił stworzyć takie cacko i dotego stronka jest po angielsku A co do wyposarzenia to: -mam nadajnik i odbiorni z belanca,regulator MAG 8,silni TOWER PRO 2408-21GL 8) ,serwa Dynam B2232 standard no i w zanadrzu mam takrze silnik 480 no i to by było na tyle PS a no i zbudowałem model rwd no i latał z powodzeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 zrób sobie zefirka gdzie smiałem linka jak znajde to podeślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zobacz Zefira opisanego bardzo dokładnie u Alexa: http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=1708 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 OK sprubuje z tym zefirkiem ale powiedz mi , jakiego użuć tam śmigła oraz jakiej grubości balsy i jak zrobić tam łuk 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Trudno o dokładniejszy opis wykonania modelu, wystarczy tylko poczytać i pomyśleć. Wszystko jest na planach, a jeżeli czegoś nie ma to jest tam świetny wzór do obliczenia: "Pozostałe wymiary obliczamy ze wzoru: No+Prd=DW (No – na oko; Prd – pi razy drzwi, DW – dobry wymiar) " Tak więc do roboty i czekam na opis gotowego modelu w odpowiednim dziale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 OK masz rację często ten wzór w życiu sie sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 ale czy na skrzydła moge użyć pianki EPP?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cornel Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 no raczej jak widac na zdjeciach w linku skrzydła sa zrobione z depromu i nie pisz posta pod postem od tego jest opcja EDYTUJ :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.