M.Ch. Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Witajcie, zakładam, że i wśród modelarzy są wielbiciele zwierząt. Ja jestem i w miarę możliwości staram się pomagać. Miałem w życiu kilka psów (większość przybłędy), obecnie mieszkamy z Żoną w małym mieszkaniu i mamy 7 letnią kotkę ze schroniska (wzięliśmy ją w wieku ok. 5 lat). W życiu nie miałem tak wspaniałego i kochanego zwierzaka. A w kwestii pomagania: dokarmiamy blokowe kocury, na wakacjach dokarmiamy lokalne psy i koty, co jakiś czas przelewamy drobne kwoty na schroniska, lub podwozimy tam jedzenie, stare koce itp. I raz w roku 1%. Teściowie dokarmiają zwierzaki na działce pod W-wą. Nie jest to dużo ale zawsze coś. Obecnie jest szansa na pomoc schroniskom. Z okazji Światowego Dnia Zwierząt 2013 trwa akcja "Kupując pomagasz" http://www.kupujacpomagasz.pl/ Kartki z kodami. Nie wiem czemu Image Shack mi się buntuje i nie mogę ich obrócić. Przyznam się, że nie kupiłem tej karmy, ale w kilku Rossmanach były wystawione kartki z kodami.... Cóż, jak zwykle brak informacji... ludzie przy mnie kupowali tą karmę i nie dostali kuponów od ekspedientek.... Zakładam, że w innych punktach jest tak samo. No więc zabrałem kilka więcej - może z 200 sztuk. W międzyczasie wpisujemy z Żoną po kilkanaście dziennie. Zasada jest prosta - wchodzi się na stronę i wpisuje kod. 1 kod to 1 posiłek. Do tej pory przekazano ok. 39 500 posiłków z możliwych 2 000 000 Możecie wybrać dowolne schroniska z mapki i listy - są krótko opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi