Tombox Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Witam Wszystkich entuzjastów, hobbystów i zainteresowanych, powiewem nowej myśli Na imię mi Tomasz, mieszkam w Gdyni całe życie, czyli jakieś 25 jesieni. Nie będe ukrywał że świat rc jest mi całkowicie obcy, bo w swoim życiu miałem może trzy zabaweczki rc, z czego dwie gdy miałem mniej jak metr wzrostu. Ostatnią i pierwszą latającą zdobyczą, był 2 lata temu mały wirnikopłat za kilkadziesiąt złotych. Niestety nie wytrzymał upadku z trzeciego piętra, po tym jak wiatr wyssał go z nad parapetu. To była moja pierwsza maszyna latająca, lecz zapamiętam ten helikopterek do końca życia, bo od niego się teraz zaczyna nowy etap tej księgi. Dzis już troche dojżałem i wiem czego chcę. Latających replik samolotów wykonanych samodzielnie. Wirnikopłaty są troszeczkę zbyt łatwe w normalnej obsłudze. Startujesz, lądujesz tam gdzie chcesz. Z samolotem jest juz więcej zabawy, chociaż może za dziesięć lat będę na etapie FPV w quqdrocopterach. Kto to wie.. Jednak teraz przyświeca mi wizja elektrycznego Pipera JC-3 oczywiście w skali Nie będzie to może moja wielka pogoń za modelem, bo życie i logika nauczyły mnie, że pośpiech niszczy wszystko na co pracujemy. Tak więc ja się douczę i wyposażę w odpowiednie narzędzia i materiały, a wtedy zacznę wielka pytaninę Tak więc; Witam, pozdrawiam i żegnam do następnego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi