Kubutek Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Cześć, Czekam na przesyłkę zawierającą używanego Yaka 54 o rozpietosci 1280 mm z HK. Model jest po kilku modyfikacjiach: -weglowy domek -wzmocnienia weglem Zainstalowany sprzęt to wiem tylko, że: -Silnik 3548? -Reg 60A? -4x tgy 9 metale Waga do lotu 1285 gram z pakietem 2000 4s/ I tu pytanie - jakie akku do niego wybrać - pojemnośc, firma, prądy? Czy warto kupować nakieś Turnigy albo Zippy z HK? Czy może Dualsky ze sklepów krajowych? Jakieś konkretne akku możecie polecic? Model ma służyć do akro 3D Posiadam ładowarkę GPX Greenbox Extreme. Jest to mój pierwszy model "elektryczny" i nie mam w tym temacie za wiele wiedzy;/ Dzięki , pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 witam!dobierz coś z oferty HK,używam lipoli tylko z tamtąd i jak do tej pory jestem bardzo zadowolony.polecam pakiety ZIPPY,ZIPPY COMPACT,TURNIGY,pakiety NANO-TECH już niekoniecznie ze względu na mniejszą trwałość.wybieraj pakiety z wydajnością prądową absolutnie powyżej 30C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubutek Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Ktokolwiek jeszcze jakieś uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Witaj, Z doświadczeń moich i znajomych z HK tylko Zippy Compact, lub Rhino - jedno i drugie min. 35C. Ważne jak będą traktowane. Najdłużej posłużą gdy nie będziesz latał poniżej 3,8V/cela oraz gdy w pełni naładowane nie poleżą dłużej niż 4-5 dni. Przechowywanie tylko na napięciu ok. 3,8 V/cela, ładowanie przed lataniem. Nie wolno przez pierwsze kilka lotów rozładować pakietu zbyt nisko - to go wykończy. Polecam poczytać: http://www.thunderpowerrc.com/Chargers_5 A jak byś chciał zaszaleć to polecam: http://www.thunderpowerrc.com/AIR-BATTERIES Gdy inne baterie są ciepłe - ich seria 70 C jest.... letnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi