Krzysiek M Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Siema ! Postanowiłem zamieścić małą relacje z budowy nowego modelu Będzie to cessna z " odzysku" A więc tak , rozpiętość to jakieś 180 cm , długość 110 cm Kadłub to full laminat , natomiast skrzydło to klasyczna "kanapka" - styro plus fornir topolowy . Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Udało mi się trochę popracować przy cesence Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Wyposażenie jakie planuje umieścić to : Silnik ASP 52a śmigło pewnie 11x7 7 serw hxt 6.9 kg ( 2x lotka , 2x klapy , wyokość , kierunek , no i gaz do zasilania pewnie wsadze jakiegos lipolka na 2s , ubec 5a co do zbiornika na paliwko to nie mam bladego pojęcia jakiej pojemności , myślałem tak z 200 ml , ale nie wiem czy to wystarczy ... JAkieś sugestie co do malowania kadłuba ? Jestem otwarty na propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Witam , po długiej przerwie chciałbym trochę odświeżyć temat . Cessna oblatana ! Niestety nie mam żadnego materiału filmowego . Lata pięknie , majestatycznie - jak prawdziwa stara poczciwa cesenka; Kilka fotek I tuż przed oblotem Waga do loty wyszła 3100 g Niestety trochę ciężko , ale w celu poprawnego wyważenia , trzeba było dołożyć na przód odważnik 200g ;/ Jest to pierwszy mój model spalinowy , więc proszę o wyrozumiałość , wszelkie rady / spostrzeżenia przyjmę na klatę pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi