pisko Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam, mam w starym modelu serwo które wewnątrz posiada układ scalony SN76604N, nie wiem co to za serwo i jakie mógłbym zamiast niego podłączyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:figol:. Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Może jakieś foto?? Ułatwi zadanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Pytanie trochę dziwnie postawione. Raczej zastanów się jakie serwo w tym miejscu jest potrzebne i takie daj. Rodzaj układu scalonego zastosowanego w serwie i tak nic wiecej o jego parametrach nie powie. Powiedz nam jakie podstawowe parametry ma model oraz co ma obsługiwać serwo, a będzie wtedy łatwiej doradzić co masz tam zastosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisko Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Oto fotki tego nieszczesnego serwa, a raczej tego co z niego zostało. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/16368a8342b4df2d.html Zainstalowane bylo w tym modelul samochodu wyscigowego jako naped skretu kół. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6bbfc34a227393d0.html Zapewne tak wyglądało jak bylo w całosci (zdjęcie zapożyczone) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/7439d9fa23689e45.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 to wygląda na jakiegoś chińczyka, skoro z samochodu... szkoda tylko że nie podałeś rozmiarów, bo nie wiadomo jak duże serwo innej firmy będzie mogło wejść pod karoserie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisko Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Miejsca jest tam sporo bo jest to chyba najwieksze serwo jakie spotkałem, pozatym montaz mechaniczny nie jest dla mnie zadnym problemem. Chodzi mi tylko o to czy musze kupic serwo cyfrowe czy jakies inne aby napewno zadziałało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 do samochodu z pewnością lepsze byłoby serwo cyfrowe, jest dokładniejsze, przez co unikniesz większych luzów(no chyba że nie musisz jeździć aż tak prosto )...tylko, że do takiego serwa potrzeba programator, który już kosztuje. Niestety nie wiem jakie siły działają na "układ kierowniczy", ale myśle ze serwo o mocy ok 4kg powinno wystarczyć(np. HS 422) jeśli sie mylę niech ktoś mnie poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 tylko, że do takiego serwa potrzeba programator, który już kosztuje. Nie jest potrzebne, zeby chodzilo. Programator przydaje sie glownie do "dopasowania" dwoch lub wiecej serw na danej powierzchni sterowej. Tutaj powinno standardowe serwo wystarczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.