extra22 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 witam wszystkich, zainspirowany modelami z forum retroplane zacząłem budowac w 2012 roku model sg-38 wydawał się dość prosty z planów ze strony http://www.scalesoar...gSG38/SG38.html plany dość kiepsko jak dla mnie opracowane mam małe doświadczenie w budowaniu oldgliderów więc będę was prosił o pomoc ale z braków materiałów i czasu słabe mam zaopatrzenie w sklepie modelarskim okolicy teraz :/ brak sklejek listw itd ostatnio coś zdobyłem i na dzień dzisiejszy mam tyle zrobione i teraz mam tu małe pytanie czy według planów to wzmocnienie ze sklejki widoczne zaznaczone strzałka na foto ma byc tak a listewki zaznaczone X też tak czy jeszcze jakoś pod skosem ścięte ?przegladałem fotki sg-38 rożnych modeli i tak jest szkoda ze w planach nie ma innych rzutów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 narazie troszke zdjęć z JEŻOWA SUDECKIEGO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra22 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 dzięki za śliczne fotki a tak mam pytanko czy ktoś z forum budował może ten model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Znasz juz ten projekt http://www.retroplane.net/forum/viewtopic.php?t=4194&postdays=0&postorder=asc&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra22 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 akurat projekt tego kita sg-38 widziałem ale zrobię tak jak to jest w planach i już dodam oczywiście fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark3 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Może tam coś podpatrzysz http://www.modelflying.co.uk/forums/postings.asp?th=55690&p=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra22 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 dziękuje za pomoc wszystkim mark3 akurat z tej stronki właśnie podpatruje :)w sumie już swój problem rozwiązałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra22 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Witam ponownie o to dalsze moje postępy w budowaniu sg-38 dorobiłem płozę z dwóch warst sklejki 3mm z skrzynek po cytrusach dorobiłem główny zastrzał który też obudowałem sklejka 3mm z cytrusów bo żadnej innej nie kupiłem w modelarskim nie ma ;/ i jak tu budować ehh i wyciąłem kilka żebere z góry wszystkim dziękuje z balsy 3 mm twardej i 4 żebra ze sklejki te zamontuje przy kadłubie proszę pisać jeśli macie jakieś pytania sugestie o to kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauberx009 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Profil bierzesz z planów czy sam sobie wybrałeś najbardziej zbliżony do oryginału? patrząc na tą strone http://www.modelflying.co.uk/forums/postings.asp?th=55690&p=1 można zauważyć zupełnie inny profil. Twój jest całkowicie prosty od spodu (a przynajmniej tak mi sie wydaje z fotek) Edytowane 26 Grudnia 2013 przez sauberx009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra22 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 sauberx009 profil odrysowałem z planów tez mi się średnio widział sprawdzałem właśnie na tej angielskiej stronce i według zestawu KRICK niemieckiej firmy dół profilu jest wklęsły bardziej ja po prostu zrobiłem taki jak w planach z tej strony która dodałem w pierwszym poście zawsze jeszcze można to przerobić szkoda że nikt przy okazji nie buduje podobnego choć zachęcam jak zrobię ten model buduje GRUNAU BABY 2 W SKALI 1;6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauberx009 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Z niecierpliwością oczekuje budowy GRUNAU BABY 2, z jakich planów będziesz korzystał? Masz juz może jakieś na oku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 W tej skali przydała by się już amortyzacja płozy. Ja w swoim http://www.rcclub.eu...&t=5858&start=0 nawet zastanawiałem się czy się nie skusić na zrobienie amortyzacji z bowdenów i spręzyny schowanej w skrzynce kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra22 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 hey rapier ja zrobiłem amortyzację ten kołeczek pracuje w rurce a twardość amortyzacji reguluje sprężyna podeśle fotki podoba mi się Rapier twoja wersja modelu SG-38 ciekawe czemu jak szukałem info o tym modelu nie trafiłem na twój temat to nie był model chyba TOP SECRET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi