Maybach Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam! Dawno mnie tu nie było... co nie znaczy, że się obijałem;p Jakiś czas temu wpadłem na pomysł zbudowania modelu do akrobacji i.... no tak li-poli jeszcze nie mam więc kadłub krzyżowy odpada z racji WAGI CIĘŻKIEJ ni-MH ;p ; pozostał "skrzynkowy" i taki więc właśnie udało mi się wyciąć. Skrzydła to typowa decha z prętem 3mm w środku, 3 serwa, Regulator 3F 25A (z malutkim zapasem ); napęd to silnik bezszczotkowy Tower Pro - ale z nowej serii, nie z popularnych dzwonków tylko konstrukcja już bardziej podobna do AXI czy EMAX choć nie wiem czy dobry pomysł porównywać Chinczyków do tych firm:) ; najważniejsze, że ładnie chodzi z przyzwoitym ciągiem przy Ni-MH 8.4V 1050 mAh oscylującym miedzy 400-450 gram. Stateczniki i skrzydła są żywcem od Extry 330, zaś kadłub z własnej wyobraźni... co zresztą widać Modelu jeszcze nie ważyłem- nie ma całej góry jeszcze (m.in. kabinki), ale jak tylko ją zrobię to zawitam w sklepie mięsnym pod domem:) Oblot szykuje sie na jutro... jeśli nie będzie padać ani wiać zbyt mocno. A to kilka fotek: Mam nadzieję, że jutro nie będę musiał wstawiać zdjęć w worku;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek257 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Fajny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 masz zrobiony jakiś dźwigar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Poczytaj troche, a nie oglądsz same fotki! Chociaz nawet na fotkach mozna się dopatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 sorki :oops: nie wczytałem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 fajnie wyszedł jestem ciekawy ile będzie ważył jak to będzie latać. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Noo... trochę czasu już minęło Jak oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.